Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa'nın En Büyüğü Oldu Fenerbahçe Alagöz Holding Avrupa'nın En Büyüğü Oldu
Yarı final rövanş maçında Chelsea, sahasında 1-0 yenmeyi başardığı Barcelona ile deplasmanda 10 kişi kalmasına rağmen 2-2 berabere kaldı ve adını yarı finale yazdırdı. Zorlu maçı Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın 56. uluslararası karşılaşma olan bu maçta yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Fırat Aydınus'un dördüncü hakem olarak görev aldığı müsabakanın ilave yardımcı hakemleri Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek oldu.

Barcelona, ilk maçta 1-0 yenildiği Chelsea ile kendi sahasında karşı karşıya geldi. Maçın ilk dakikalarından itibaren kontrolü eline alan Barcelona, 35. dakikada Sergio Busquets'in attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 37. dakikasında Chelsea'nın tecrübeli savunma oyuncusu Terry, topsuz alanda Alexis Sanchez'e arkadan yaptığı müdahale sonrasında hakem Cüneyt Çakır tarafından direk kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Bu dakikadan sonra baskıyı daha çok arttıran İspanyol temsilcisi 43. dakikada Iniesta ile skoru 2-0'a getirdi. İlk yarının son dakikasında hızlı gelişen Chelsea atağında ise Ramires'in kalecinin üzerinden aşırttığı top filelere gitti ve ilk yarı Barcelona'nın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında yine rakibi karşısında baskı kuran Barcelona, pozisyona girmekte zorlandı. Chelsea savunmasını aşmakta güçlük çeken Katalan ekibi, 49. dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Messi, topu üst direğe nişanladı ve takımı adına mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Maçın son dakikasına kadar rakip ceza sahası önünde baskı kuran Barcelona, Chelsea savunmasını geçmekte çok zorlandı. Maçın uzatma bölümünde, Chelsea savunmasının uzaklaştırdığı topu takip eden Torres, kaleci Valdes'i geçerek meşin yuvarlağı boş filelere gönderdi. (2-2) Maçta başka gol olmayınca Barcelona, Şampiyonlar Ligi'ne yarı finalde veda ederken, Chelsea 2008-2009 sezonunda elendiği rakibinden rövanşı oldu ve adını finale yazdırdı. Şampiyonlar Ligi'nde son finalist yarın oynanacak Real Madrid-Bayern Münih maçının ardından belli olacak.


Editör: TE Bilişim