Sağlık personellerine levyeli saldırı Sağlık personellerine levyeli saldırı
 Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ve 9 saat süren operasyon sonucunda, hastanın sağlığına kavuştuğu belirtildi. 
Ankara’da, ameliyat olması için büyük paralar istenilen Muzaffer Tunç, Van Bölge ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Ameliyatı, Genel Cerrah Op. Dr. Kadir Bartın tarafından yapıldığını belirten hastane başhekimi Dr. Necmettin Bilici, çok başarılı bir ameliyat gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye’de çok az illerde yapılabilen bu ameliyatı Van’da gerçekleştirmenin mutluluk verici olduğunu belirten Bilici, “Hastamın Ankara’da özel hastaneye başvurmuş ama ameliyat ücreti çok yüksek olasında dolayı bize başvurdu. Ameliyatı doktor tarafında yapıldı son derece başarılı bir operasyon oldu. Hastamızın da sağlık durumu gayet iyi” dedi.
Van’da ilk kez yapılan bu ameliyatı budan sonra yapılmaya devam edileceğini belirten Bilici, “Bu ameliyatı Türkiye’de çok az sayıda ilde yapılmaktadır. Bunlardan birinin de Van olması oldukça sevindiricidir. Bu tür hastalar genelde büyük kentlere sevk ediliyordu. Ama bundan sonra bu tür hastaları da burada ameliyat edebileceğiz. Bizi amacımız bundan sonra buradaki hastaları başka illere sevk etmemektir” şeklinde konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim