Milli Takım Tepetaklak  Avusturya 6-1 Türkiye Milli Takım Tepetaklak Avusturya 6-1 Türkiye
Türkiye’nin seçkin okullarının lise 1, 2 ve 3. sınıflarında okuyan öğrencilerin katılımı ile yapılan ve 60 madalyanın verildiği olimpiyata, Yamanlar Koleji öğrencileri, 20 madalya ile damga vurdu. Madalyalarını rektörlük binasında düzenlenen törenle Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ergin ve jüri başkanı Prof. Dr. İlham Aliyev'den alan Yamanlar Koleji öğrencileri, başarılarını büyük bir sevinçle kutladı.
TEKSAS’TA BÜYÜK BAŞARI
Amerika Birleşik Devletlerinin Houston şehrinde Rice Üniversitesi tarafından organize edilen uluslararası enerji, çevre ve mühendislik proje yarışmasında (ISWEEEP) 61 Ülke ile 41 ABD eyaletinden gelen öğrenciler yarıştı. Yarışma dili İngilizce olduğundan, öğrenciler projelerinin sunumlarını İngilizce yaptı.
Özel Yamanlar Koleji öğrencileri Salih Gürlü ve Faruk Ergin “Radyasyon Zırhlamasında Kemik Ununun Etkisi” adlı projeleriyle Gümüş Madalya, Burak Emre ve Kaan Başkaya “Drenaj Suyunun Klima Verimliliği Üzerindeki Etkileri” adlı projeleriyle Bronz Madalya kazandılar. Başarılı öğrencilere ödüllerini 2007 kimya Nobel ödülü sahibi Prof. Dr. Robert Coll verdi. Yamanlar Koleji öğrencileri ödül törenine Türk bayrağı ile çıktılar.

ANKARA’DA DA BAŞARDILAR
Milli Eğitim Bakanlığı ve Teknoloji ve Tasarım Derneğinin ortaklaşa organize ettiği 9. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (E-BİKO), ödül töreni Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda yapıldı. 48 ülkeden 2583 projenin katıldığı yarışmada Özel Yamanlar Okulları, 1 Gümüş, 2 Bronz Madalya kazandı.
Karşıyaka Özel Yamanlar Ortaokulundan Ozan Çoban ve Berkay Ürün hazırladıkları “Trafik İşaretleri Tahmin Oyunu” projesi ile Gümüş Madalya alarak dünya ikincisi olurdu. Güzelbahçe Özel Yamanlar Lisesi öğrencileri Mervenur Atçı ve Beyza Göçgün “Mariokolik” isimli projesi ile Bronz, yine Ayşenur İvelik ve Tuğba Sılay “www.onlineoptik.com” isimli proje ile Bronz Madalya kazandılar.
Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, “Öğrencilerimizin her girdiği ulusal ve uluslararası yarışmada başarılar kazanması onları geleceğe hazırlarken bizim çalışma heyecanımızı artıyor. Öğrencilerimiz hayata atıldıklarında daha büyük başarılara imza atacaklar” dedi. 

Editör: TE Bilişim