Ödemiş kestanesinin rekoltesi yüksek kalitesi düşük Ödemiş kestanesinin rekoltesi yüksek kalitesi düşük
 Törene, CHP’nin İzmir milletvekilleri Alaaddin Yüksel ve Hülya Güven’in yanı sıra, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, Tire Süt Koop. Başkanı Mahmut Eskiyörük, Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hayvan pazarı yanında inşa edilecek et entegre tesisinin Mart ayında hizmete gireceğini belirten Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, tesisten 300 bin büyükbaş hayvan kapasitesi bulunan Küçükmenderes havzasındaki Tire’den Kiraz’a 5 ilçenin yararlanabileceğini söyledi. Büyükşehir Yasası’nın Mart ayında yürürlüğe gireceğini fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğini şimdiden başlattıklarını belirten Keskin, Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.
Çevredeki üretici kooperatiflerin üyeleri tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Kocaoğlu ise, 1 saati bulan konuşmasında, hükümetin İzmir’de yerel yönetimi engellemek için elinden gelen her şeyi yaptığını iddia etti.
Tahtalı Baraj sahasındaki imar değişiklilikleri, Sümerbank arazisi, Torbalı İZBAN hattı, İzmir’deki yatırımlarla ilgili konuşan Kocağolu, hükümetin İzmir Belediyesi’ni yabancı bir ülkenin şehri gibi gördüğünü ileri sürerek, böyle bir politikanın yanlış olduğunu söyledi.
15 yıl önce Tahtalı Havzası’nda gelişen Tansaş ile ilgili yasal süreçle ilgili gelişmeler hakkında bilgiler veren Kocaoğlu, Hazine’nin gayrimenkulü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 6,5 milyon liraya almak için harekete geçtiğini, satın almak için harekete geçen belediyeden çok yüksek miktarda bir ücret talep edildiğini belirten Kocaoğlu, şimdi bu alanın Hazine'nin elinde atıl bir vaziyette beklediğini ve tesislerin kapatıldığını söyledi.

ALİAĞA MENDERES DEMİRYOLU HATTI
Hükümetin 80 kilometrelik Aliağa-Menderes demiryolu hattı hakkında da bilgi kirlenmesi meydana getirdiğini iddia eden Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Demir Yolları birer devlet kurumudur. Sayıştay denetimi açıktır. Herkes yaptığı harcamayı getirir, kim daha çok yatırım yapmışsa ortaya çıkar. Bu tür açıklamalarla bilgi kirlenmesi meydana getirilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları görmezlikten geliniyor. Bu yatırımın yüzde 90’ını İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Kimsenin toplumu yanıltmaya hakkı yoktur. Siyasetçi her şeyiyle önder olmak durumundadır” dedi.
İzmir İl Özel İdaresi’nin gayrimenkulleri bulunduğunu belirten Kocaoğlu, “İl Özel İdaresi’nin malları İzmir’in yerel sermayesi ve malıdır. Buraları İzmir için harcanmalıdır. Burası için okul yapılmak istendi karşı çıktık; ilçelere yapılsın, 5 bin öğrenci her gün kent merkezine taşınmasın dedik. Yapıldı, şimdi de müze yapmak istiyoruz deniliyor. Ortada hiçbir proje yokken müze lafı ortaya çıktı. Müzeye karşı değiliz olmamız da mümkün değil. Fakat burada gizlenen bir şey var. Buraya 40 bin metrekarelik otel yapılmak isteniyor. İl Özel İdaresi’nin Sümerbank arsası, özel kişilere satılmak istenmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 1 liralık gayrimenkul satmadığımız gibi 1 liralık hibe de almadık” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tesisin temeli protokolün butona basmasıyla atıldı.

Editör: TE Bilişim