Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor Mu? Giyilebilir Cihazlar Gizlilik Riski Taşıyor Mu?
Toyota’nın adı "efsaneler" ile anılan modeli Corolla’nın Türkiye’de üretilen yeni jenerasyonu nihayet kullanıcılarına kavuştu. Merak ve heyecan içinde beklenen ve aylar öncesinden sıra yazmaya başlayan Yeni Toyota Corolla’yı ilk sahiplerine ulaştırmak için Trabzon Toyota Plaza Seçil’de bir tören düzenlendi. Teslimat töreninde Yeni Corolla’larının anahtarlarını alan Trabzonlu Corolla tutkunları İlhan Şengün, Hafize Hakyemez, Nefize Yüksel ve Tayfur İvgen, otomobillerinin koltuğunda büyük mutluluk yaşarlarken, yeni donanım, teknoloji ve dizayn karşısında hayranlıklarını gizlemediler.
"BÜYÜK HEYECAN YAŞIYORUZ"

Yeni jenerasyon Corolla’ların ilk teslimatı için Trabzon Toyota Plaza Seçil’de düzenlenen törende bir konuşma yapan Toyota Plaza Seçil Genel Müdürü Hasan Kamil Hayali, uzun zamandır bu anı beklediklerini belirterek "Hem biz hem de müşterilerimiz büyük heyecan ve mutluluk yaşıyoruz. Baştan sona yenilenen otomobilimizi her yaş grubundan insan beğeniyor ve takdir ediyor. Toyota’nın hedefi, Türk halkı için de en iyi otomobilleri üretmek ve markamızı Türkiye’nin en sevilen markası yapmaktır. Yeni Corolla’nın yükselen bu hedefte kilit rol oynayacağına inancım tamdır" dedi. Yeni Corolla’larına kavuşanlar da, dayanıklılık, dinamiklik, ekonomiklik, konfor ve teknolojisiyle bilinen Toyota kalitesini yine yaşayacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek "Yeni Corolla’nın insanı hayran bırakan yeni stili çok etkileyici. Bu yeni tasarıma Corolla’nın tüm dünyada bilinen avantaj ve özellikleri de eklenince ortaya böylesine mükemmel bir otomobil çıkmış" şeklinde konuştular.

İŞTE YENİ COROLLA

Yeni Corolla, Toyota’nın yeni tasarım dilini en iyi yansıtan otomobillerden biri konumunda. Yeni Corolla’da Toyota’nın "Keen Look-Keskin Bakış" gündüz yanan LED farları He ön üst ızgaraya ve “Under Prlority-“Öncelikli" dizaynı ile birlikte ön alt ızgaraya daha çok önem veren bir tasarım anlayışı bulunuyor. Far grubuna entegre krom çıtalar ve krom bagaj kapağı ile birleşen arka far grubu prestij vurgusunu artıran diğer tasarım detayları arasında yerini alıyor. Böylelikle Yeni Corolla’nın ilk bakışta prestijli görünümü gözler önüne seriliyor.

Yeni Corolla’da yolculara en konforlu ortamı sağlamak adına tasarlandı. Bu yeni tasarımdaki arka koltuk diz mesafesi de 92 mm artırılarak 706 mm’lik sınıf lideri pozisyonu elde edildi. Yeni Corolla’nın bagaj kapasitesi de 452 litreye çıkarıldı. Şıklık ve kalite Yeni Corolla’nın iç tasarımında da göze çarpıyor. Bej ve siyah olmak üzere iki farklı iç kabin renk seçeneği ile sunulan Yeni Corolla’da yumuşak dokunuşlu materyaller, krom detaylar, mavi ışıklandırma, lake siyah kaplamalar ilk göze çarpan yeni iç tasarım özellikleri arasında bulunuyor. Yeni Corolla Life, Active, Advance ve Premium olmak üzere dört farklı donanım paketi ile sunuluyor.

Yeni Corolla, Toyota’nın eşsiz ve erişilebilir fiyata sahip araç içindeki gelişmiş multimedya uygulamalarıyla eğlenceli bir sürüşü de garantiliyor. Yeni Corolla aktif ve pasif standart güvenlik donanımları ile de dikkat çekiyor. Güvenlik donanımları arasında sürücü diz hava yastığı dahil olmak üzere 7 hava yastığı, Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC) ve Araç Denge Kontrolü (VSC) ile Yokuş Kalkış Destek (HAC) sistemleri bulunuyor. Yeni Corolla’da çarpışma güvenliği performansı CAE (Bilgisayar Destekli Mühendislik) ile maksimize edildi ve defalarca yeniden teste tabi tutuldu.

BİRİ DİZEL ÜÇ MOTOR SEÇENEĞİ

Yeni Corolla, yola çıkarken en düşük emisyon ve sınıf lideri yakıt ekonomisini hedefliyor. Yeni Corolla’nın 6 ileri manuel şanzımanlı 1,33 İt benzinli versiyonunda 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 5,6 litre olarak gerçekleşiyor. Manuel şanzıman seçeneğine oranla daha düşük yakıt tükemi sunan CVT şanzıman seçeneğine sahip 132 HP 1,6 Valvematic benzinli Multidrive S versiyonda ortalama yakıt tüketimi de yüzde 27 azaltılarak 100 km/5,6 İt oldu. Yeni Corolla’nın 6 ileri manuel ya da 6 ileri multimode şanzıman seçeneği ile sunulan ve Euro 5 normlarına uyumlu 1,4 D-4D motora sahip dizel versiyonu tam bir yakıt cimrisi. 6 ileri manuel şanzıman Yeni Corolla 1,4 D-4D 100 km’de 4,1 litrelik yakıt tüketimine sahip.

Yeni Toyota Corolla 45.400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Editör: TE Bilişim