Ablasının yüzünde şişe parçaladı Ablasının yüzünde şişe parçaladı
  Büyükşehir Zabıtası şehir merkezindeki önemli ulaşım yollarında hem yaya hem de mobil olarak sürekli devriye geziyor. 22 kişiden oluşan yaya ekipler bölgeleri sürekli denetim altında tutuyor. 8 mobil ekip ise devriye halinde dolaşıp uygunsuz park edenlere müdahalede bulunuyor. 2 ekip aracı ise şikâyet ve kontrol ekibi olarak görev yapıyor. Böylece herhangi bir olayda anında ulaşımı aksatanlara işlem uygulanabiliyor.
Park yasağı bulunan bölgelerde duraklayan araç sahiplerini Büyükşehir Zabıta ekipleri önce uyarıda bulunuyor. Uyarılara aldırmayan sürücülere uyarı makbuzu bırakılıyor. Bu uyarılar da göz ardı edilirse ise çekici vasıtasıyla araçlar çekiliyor. 2’şer kişiden oluşan 5 çekici ekip bu araçları alandan alarak ulaşımın tekrar sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlıyor.
Ulaşımın aksamasını önleyen çekici hizmeti günde yaklaşık 30 araca uygulanıyor. Çekilen araçlar İzmit ve 42 Evler otoparkına getirilerek vatandaşların ulaşımlarının aksamasının önüne geçiliyor. Şehir içindeki ulaşımın sorunsuz bir şekilde yürümesi için çok önemli olan bu çalışma gece saatlerine kadar sürdürülüyor.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim