Fenerbahçe sahadan çekildi, TFF Süper Kupa yarıda kaldı Fenerbahçe sahadan çekildi, TFF Süper Kupa yarıda kaldı
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısından açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ilk yarıda fazla pozisyon vermediklerini kaydederek, “Penaltı pozisyonu, penaltı gibi görünmüyor. Eğer öyleyse hakemler oyunun gidişatını değiştirmiş oldular” dedi.
İkinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladıklarını belirten Ertuğrul Sağlam, “Ancak sorumsuzca bir gol yedik. 2-0'dan sonra risk aldığımız dakikalarda maç farklı boyutlara geldi. Hatırlamak istemeyeceğimiz bir karşılaşma oynadık. Fenerbahçe iyi oynadı, çok istedi. Kazanmayı hak ettiler. Bundan sonra gruptan çıkmak için rakiplerimizin maçlarını beklemeye başlayacağız” diye konuştu.

Sağlam, Türk futbolunun alışık olmadığı bir maç programıyla karşı karşıya olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“10 günde 4. maçı oynadık. Bundan önceki maçlar, ağır zeminde oynandı. Bu yoğunluk bize zor gelmeye başladı. Kadroda değişikliğe gitmeye çalışıyoruz. Genç oyuncuları da bu gibi maçlarda oynatıyoruz. Ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacağımız maçı kazanıp, gelecek hafta Galatasaray maçına zirve yarışında iddiasını ortaya koyan bir takım olarak çıkmaya çalışacağız.”

Bursasporlu futbolculardan Ozan Tufan ise Fenerbahçe'nin daha iyi oynadığını, ilk golü yedikten sonra oyundan düştüklerini söylerken, Batuhan Altıntaş da İstanbul'a galibiyet için geldiklerini, ancak kötü bir sonuç aldıklarını kaydetti.

CANLI ANLATIM: 

Ve maç sona erdi.

DK 90: Kuyt Semih'e güzel bir ara pası verdi, Semih'in şutunu Carson çıkardı. Hemen ardından Fenerbahçe kalesine giden topta Pinto kaleci ile karşı karşıya kaldı Volkan topu uzaklaştırdı.

DK 89: Ferhat soldan içeri güzel bir orta denedi. Tuncayı az farkla geçen topa Egemen kayarak dokundu ve kornere gönderdi.

GOOOLLLL DK 86: Genç Beykan attı. Semih Bursa defansında ki boşluğu güzel gördü, haraketlenen Beykan'ı gördü. Beykan kaleci ile karşı karşıya kaldı ve sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Bursaspor'da Musa oyundan çıkarken Murat Yıldırım oyuna girdi.

DK 80: Tuncay serbest vuruşu kaleye doğru kullandı ama top Volkan'da kaldı.

DK 74: Fenerbahçe bir kez daha direğe takıldı. Soldan ceza sahasında uygun olan Semih'e aktarılan pasta Semih sert vurdu, top yan direkten geri geldi.

DK 73: Fenerbahçe, Bursaspor defansında ki boşlukları değerlendirmeye devam ediyor. Oyuna az önce giren Berkan'a uzun bir pas daha denediler ancak Carson bu sefer zamanında çıkarak topu uzaklaştırdı.

Fenerbahçe'de Stoch yerine Berkan oyunda 

DK 69: İbrahim Öztürk çok kritik bir müdehalede bulundu. Soldan açılan topa Fenerbahçeli oyuncudan önce müdehale ederk kornere gönderdi. Kornerde Bekir'in kafa vuruşunu Carson güzel bir refleks ile çıkardı. 

DK 66: Salih Uçan, kendi yarı sahasından aldığı topu sol kanatta hareketlenen Stoch'a gönderdi ama savunma müdahale etti.

GOOLLLL DK 61: Çok ilginç bir gol geldi. Carson büyük bir hata yaptı.Defasnın uzaklaştırmak istediği top ceza alanına çok uzak noktada Semih'e çarptı ve kaleye yöneldi. Kaleci Carson uzaklaştırmak yerine tutmayı tercih edince topu kendi elleri ile kalesine bıraktı. 2-0 

Sestak'ın yerine Sebastian Pinto oyuna dahil oldu.

DK 58: Hasan Ali sol kanattan topu rakip alana taşıdı ve pasını Sow'a gönderdi ama top kısa kalınca Bursaspor savunmasında Serdar topu aldı. Ardından kalecisine gönderdi ve Carson'da topu uzaklaştırdı.

DK 53: Bursaspor golu attı ama Tuncay az farkla ofside. Soldan Ferhat'ın açtığı ortada Tuncay topa kafa ile vurup topuy ağlara göndermişti.

İknci yarıda Fenerbahçe'de Seçuk'un yerine Baroni oyuna dahil olurken, Bursaspor'da ise Forsell'in yerine Tuncay Şanlı oyunda.

Ve ikinci yarı başladı..

Hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe ilk yarıda 1-0 önde.

DK 44: Hakan topu kaptı ve ileriye hareketlenen Forsell'e gönderdi ama Fenerbahçe savunması atağın olgunlaşmasına izin vermedi.

GOOLLLL DK 40: Semih Şentürk penaltı atışında topu filelere gönderdi.

DK 39: Ve penaltı kararı geldi. Hakan Aslantaş gelen topa kolu ile müdehale edince hakem penaltı noktasını gösterdi.

DK 36: Stoch Fenerbahçe korneri kullandı ve kısa pası Hasan Ali'ye gönderdi. Hasan Ali'de topu ceza sahasına ortaladı ama Bursaspor savunması topu uzaklaştırdı.

DK 32:Selçuk, Volkan'a çok riskli bir pas verdi, Volkan üzerine koşan Bursasporlu oyuncuyu görünce topu zorlukla taça uzaklaştırdı.

DK 31: Meireles, Hakan'a yaptığı faul sonucu sarı kart gördü.

DK 26: Stock bu sever soldan ortaladı Carson bir anda boşa çıktı, Sow Carson'dan önce topa vurdu ama top dışarı çıktı.

DK 24: Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Stoch'un kullandığı köşe atışında top ceza sahası dışına sekti. Salih gelişine çok güzel vurdu, top yan direkten geri geldi.

DK 18: Stoch ceza sahası sol çizgisi üzerinden Hasan Ali'ye pasını gönderdi ama savunma araya girdi ve tehlikeyi önledi.

DK 14: Hakan yine soldan içeri gönderdi seken top Sestak'ın önünde kaldı ama Sestak çok kötü bir vuruş yaptı.

DK 9: Hakan sol kanattan içeri gönderdi. Sestak kafa ile vuramadı ama topu önünde buldu, karambolde Fenerbahçe defansı topu uzaklaştırmak istedi Forsell'e çarpan top dışarı çıktı.

DK 5: Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Salih Semih'e çok güzel bir pas verdi. Defansın arkasına sarkan Semih, kaleci Carson ile karşı karşıya kaldı ancak Carson bu pozisyonda başarılı oldu.

DK 2: Orhan ceza sahasına ortasını gönderdi. Top Carson'da kaldı.

Maça F.Bahçe başladı..

Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda yenilgisiz lider olan Fenerbahçe, 4. maçında Bursaspor'u kendi evinde ağırlıyor.İşte Şükrü Saraçoğlu'nda ilk 11'ler:


Fenerbahçe: Volkan, Egemen, Hasan Ali, Bekir, Orhan, Meireles, Selçuk, Salih, Stoch, Semih ve Sow

Bursaspor:Carson, Ozan Tufan, İbrahim, Hakan, Edu, Serdar Aziz, Ferhat, Musa, Forsell, Sestak ve Mustafa
Editör: TE Bilişim