Zincirleme Kaza Zincirleme Kaza
Takımların kıyasıya mücadelesini basketbol severler ilgiyle izledi.  Galatasaray, Basketbol Akademi, Karşıyaka ve İzmir Veteran takımlarının yanı sıra , İtalya, Selanik ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden takımların yer aldığı turnuvada ayrıca, İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’dan dört bayan veteran takımı ter döktü. Liglerin efsane oyuncularının Bergama’da karşı karşıya geldiği turnuva, takım sporunun her yaşta yapılabileceğini gözler önüne serdi.

Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Veteran Basketbol Turnuvası bu yıl ilk kez Bergama’da gerçekleştirildi. Aslında, turnuva Türkiye’de de bir ilk. Özellikle erkek basketbolcularla birlikte bayan basketbolcuların da olması turnuvaya renk kattı. Önümüzdeki yıl turnuvayı uluslararası niteliğini daha da arttırarak düzenleyeceğiz.

Turnuvaya ilgisini esirgemeyen basketbolculara, federasyon yetkililerine ve tüm basketbolseverlere çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıl yine tüm basketbol severleri antik kentimize bekliyoruz” dedi.

Turnuvada üç gün süren karşılaşmalar sonucunda;
Erkeklerde; BASK birinci, GS ikinci, Alassio İtalya üçüncü, Tolkar Karşıyaka dördüncü, Yakın Doğu KKTC ise beşinci oldu.
Final MVP ödülü’nü BASK takımından Serdar Önal alırken, Yakın Doğu KKTC takımından Süleyman Atamtürk sayı kralı oldu. Turnuva Onur Ödülü’nü ise, Vildan Taştop aldı. Bayanlarda; GS takımı birinci, Ankara Ateşi ikinci, Bursa İpekböcekleri üçüncü oldu. Smyrna takımı ise dördüncülüğü elde etti.


Editör: TE Bilişim