Artık Köy Arazileri Satılmayacak Artık Köy Arazileri Satılmayacak
Bergama Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programına, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, protokol üyeleri, belde belediye başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, çifçiler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kutlama programının açılış konuşmasını yapan Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, Dünya Çiftçiler Gününü Bergama'da bu yıl ilk defa kutladıklarına dikkat çekti. Konuşmasında; Su kaynaklarının ve tarım alanlarının geri döndürülemez bir şekilde tüketilerek kirletildiğini, tarım arazilerinde verimliliği arttıracak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ve bu konuda çiftçilere de önemli görevler düştüğünü dile getiren Taşkıranoğulları, “İnsanlık tarımla devam edecek.

Biz çiftçiler toprağa büyük bir sevdayla bağlıyız” dedi.Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ise tarımının önemine değindi. Başkan Gönenç, köyleri ve beldeleriyle birlikte yaklaşık 120 bin nüfuslu Bergama’nın bereketli Bakırçay ovasının nimetlerini paylaştığını belirterek, “ Tarihi ve turistik değerlerinin yanında Bergama’yı ayakta tutan en önemli unsur tarımdır, çiftçilerimizdir. Kente en büyük ekonomik katkıyı çiftçilerimiz sağlamaktadır, Çiftçilik cefakar bir meslek. Tarımın önemi her geçen gün artıyor. Hızla artan nüfusa oranla tarım alanları ve temiz su kaynakları azalıyor ” dedi.

Belediye Başkanı Gönenç, geçimini topraktan sağlayan, topraktan elde ettiği ürüne değer katarak onu insanlara sunan çiftçilerin emeğinin kutsal olduğunu ve zor şartlar altında üretim faaliyetini sürdüren Türk Çiftçisi’nin ülke kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayan Gönenç, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi. Dünya Çiftçiler Günü kutlama programı, lokma hayrı ve folklor gösterileriyle son buldu.




Editör: TE Bilişim