Bergama'da 5. Ramazan Şenlikleri Başlıyor Bergama'da 5. Ramazan Şenlikleri Başlıyor
Bergama Spastik Engelli Çocuklar ve Erişkinler Derneği’nin Atatürk Anıtı önüne çelenk koymasıyla başlayan kutlama programına Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Bergama Belediyesi Başkanı Mehmet Gönenç, herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekti Kenti herkes için daha kolay ve yaşanabilir kılmak adına çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Gönenç, “Engelli insanlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için sadece resmi kurumlara değil vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmektedir” dedi.

Kısa bir süre önce Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’nin hizmete girdiğini hatırlatan Gönenç, merkezde engellilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceğini belirterek şöyle konuştu: “Hedefimiz engelsiz bir Bergama. Merkezin, engellilerin hukuksal, sosyal ve kültürel anlamda ihtiyaçlarının karşılanacağı çok amaçlı bir tesis olmasını hedefliyoruz. Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi kentte önemli bir eksikliği giderecek. İleriki günlerde merkezde yürütülecek projelerle, engellilerin üretime katılmaları ve ekonomiye katkıda bulunmaları da sağlanacak.”

Burada günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşmaların ardından, işitme engelli öğrenciler hazırladıkları halk dansları gösterisini izleyenlere sundu. Engelli öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler, törene katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.






Editör: TE Bilişim