Bergama'da UNESCO Heyecanı Bergama'da UNESCO Heyecanı
Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen fotoğraf sanatına ilgi duyan fotoğrafçıları Bergama’da buluşturan yarışmaya İstanbul’dan katılan Tacettin Yüksel’in Bergama konulu fotoğrafı birinciliğe layık görüldü. Yine İstanbul’dan Lale Çaktı ikinci, İzmir’den katılan İsmet Danyeli üçüncü olurken, M.Turhan Keskin, İsmet Danyeli ve Mehmet Öztürk mansiyon elde etti. BEGİAD Özel Ödülü’nü Tacettin Yüksel alırken, BEAFSAD Özel Ödülü’nü İzmir’den Atakan Dokuzlar, 17 Yaş Altı BEAFSAD Özel Ödülü’nü ise; Bergama’dan Oğuzcan Öztürk kazandı. 31 fotoğraf da sergileme ödülünü elde etti.04-06 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Fotomaratona 234 fotoğrafçı Bergama’da konulu fotoğraflarlıya katıldı.

TEMSİLİ KINA GECESİNE KATILDILAR

Fotomaraton kapsamında sergiler, fotoğraf sunumları ve söyleşiler düzenlendi. Fotomaraton etkinlikleri çerçevesinde Bergama Aşağıkırıklar Köyü’nde düzenlenen ve köy halkının geleneklerinin yansıtıldığı temsili kına gecesine katılan fotoğraf tutkunları renkli görüntülere sahne olan gecede bol bol fotoğraf çekerek keyifli dakikalar yaşadı.

YARIŞAN FOTOGRAFLAR FEDERASYONA GÖNDERİLECEK

Bergama Belediyesinden yapılan açıklama da; Türkiye’nin dört bir yanından gelen fotoğrafçıları Bergama’da buluşturan maraton boyunca çekilen ve Bergama Belediyesi ile BEAFSAD arşivlerinde saklanacak olan fotoğrafların yakın bir zaman da kentte sergileneceği belirtilerek, ödül ve sergileme alan fotoğrafların bir albümde toplanarak Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) ve ona bağlı olan tüm fotoğraf derneklerine gönderileceği ve fotoğrafların TFSF yayını olan almanakta da yer alacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim