Bergama'da kardeşlik mücadelesi devam ediyor Bergama'da kardeşlik mücadelesi devam ediyor
Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut'un Bergama Tepeköy'de yaşayan ailesine acı haberin sabahın erken saatlerinde verildiği belirtildi. Askeri yetkililer Muhtar Aktaş eşliğinde sağlık ekipleriyle birlikte şehidin Tepeköy'de ikamet ettiği evine ulaştırıldı. Baba Muharrem Akbulut oğlu ile şehit düşmeden en son dün 16.00 sıralarında görüştüğünü ifade ederek "vatan sağolsun" dedi. Acılı baba Muharrem Akbulut, şöyle konuştu: "En son dün saat 16.00'da görüştük. Hiç şehit olacağını ya da şehit düşmeyle
alakalı bir şey konuşmazdı. Çünkü her normal asker gibi vatani görevini yapıyordu. Oğlum çok hareketli, sevinçli ve neşeli biriydi. Görev yeri Tunceli'ye düştüğü zaman da 'seve seve gidip vatani görevimi yerine getireceğim' demişti. Vatan sağolsun"

Anne Esma Akbulut ise oğlunun görev yerlerinde tehlikeli olduğu iddia edilen 3 ili yazdığını anne olarak kendisinin bundan endişe duyduğunu ifade ederek gözyaşları içinde şöyle konuştu: "Ben yazdığı en tehlikeli bölgeleri sildirmek istedim. Ama o karşı çıktı. Kendisi 'Gidip hepsini kurutacağım' demişti"  Şehidin dedesi Zeynel Akbulut da, 200 tane Akbulut soy isminde var. 200'ü de feda olsun. Çok değerli bir askerdi' dedi. Şehit Yıldırım Akbulut'un evli ve bir yaşında oğlu olduğu öğrenilirken, kendisinin Ankara'da ikamet ettiği belirtildi. Eşi Pelin Akbulut ile oğlu Barlas Akbulut'un Ankara'dan baba ocağına geleceği belirtildi. Şehit Akbulut için yarın Bergama'da cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi.


Editör: TE Bilişim