Engelli Dostu Maltepe Kıraathanesi Açıldı Engelli Dostu Maltepe Kıraathanesi Açıldı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan protokol üyeleri ve Bergamalı vatandaşlar, bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

GALENOS HEYKELİ AÇILDI

Bergama Belediyesi tarafından Heykeltraş Ekin Erman'a yaptırılan ve İzmir'in EXPO 2020'nin 'Herkes İçin Sağlık' temasıyla da uyum gösteren Bergamalı Galenos'un heykeli açıldı.Tıp bilimine büyük katkı sağlamış ünlü Bergamalı Galenos'un 3 metre uzunluğundaki bronz heykeli Bergamalılar tarafından da büyük beğeniyle karşılandı. Başkan Mehmet Gönenç, heykelin Bergamalılar'ın da var olan zenginlikleri sahiplenmesi adına önemli bir sembol olacağını ifade etti.

“KERMES BERGAMA’NIN ONURSAL MİRASIDIR”

Açılış programı kapsamında düzenlenen törene, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama’nın kardeşşehri ve kermesin onur konuğu Hollanda'nın Alkmaar kentinden temsilciler ve çok sayıda Bergamalı katıldı.Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “ Kermes Bergama’nın köklü tarihine yakışır biçimde 76 yıldır hiç aralıksız kutlanmaktadır.

Her yıl kentimize bir bayram şenliği yaşatan Kermes, bu yıl da ilk günkü inanç ve umutla dünü bugüne ve yarına bağlayacak, bundan sonra da coşkusunu daha da arttırarak kutlanmaya devam edecektir” dedi.İnsanlık tarihinin en önemli izlerini içinde barındıran Bergama’nın, tarihi güzelliklerin yanında birçok zenginliği de içinde bulundurduğunu söyleyen Gönenç, bu özel kentin zenginliklerinin her yönüyle daha iyi ortaya çıkarılması ve kullanılması için çalıştıklarını ifade etti.Gönenç, Türkiye'nin en köklü festivalinin Bergama’da kutlanıyor olmasının ilçe halkı için gurur kaynağı olduğunun da altını çizdi.

ETKİNLİKLER HAFTA BOYU SÜRECEK


76. Uluslararası Bergama Kermesi’nin açılış töreni, İzmir Anadolu Filarmoni Orkestrası’nın verdiği konser ve çeşitli halk oyunları ekiplerinin dans gösterileriyle devam etti. Etkinlikler, Bergama Belediye Konservatuvarı Çocuk Korosu ve Türk Halk Müziği Korosu’nun konseriyle sürdü. Aynı saatlerde ünlü sanatçı Sümer Ezgü ise, Asklepion Antik Tiyatro’da sahne aldı. Performansıyla göz dolduran Ezgü, birbirinden keyifli parçalarını seslendirdi, izleyenlere eğlenceli bir akşam yaşattı.Her yıl olduğu gibi programında konserler, tiyatro gösterimleri, söyleşiler, paneller, sportif karşılaşmalar, şiir dinletileri ve halk oyunları gösterilerini barındıran Bergama Kermesi 1 Temmuz tarihinde son bulacak.

Bergama Haberleri






Editör: TE Bilişim