Bütün hastane çalışanlarının katıldığı eylemde KESK'e bağlı olan SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) adına basın açıklaması yapan Dr. Selçuk Bulut; “Sağlık hizmetlerinde hemen her gün karşı karşıya bırakıldığımız sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ölümcül bir olayla karşımıza çıktı. Tüm uyarı ve tepkilerimize rağmen bakanlık ve bağlı kuruluşlar, şiddete ilişkin hiçbir önlem almadığı gibi, tersine hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik saygısız, hürmetsiz yönetici tutumundaki ısrarının bu tablonun oluşmasında önemli rol oynadığı açıktır.

Sağlık çalışanları olarak sözün bittiği yerden, yaşam mücadelesi verilen Yoğun Bakım Ünitelerine ve mezara taşıyan bu şiddet dolu karanlık tabloya karşı tepkimizi alanlarda gösteriyoruz. Bir çocuktan katil yaratan, bu düzenin oluşmasına ve devam etmesine taammüden sebep olanların tümü ve düzeltilmesi için yapılan ayrıca çaba ve girişime, hastalıklı bencil çıkarları için ahlaksızca ve düşmanca tavır alanların tümü, unutmayınız ki iki elimiz yakanızda” dedi.

 

Daha sonra hastane içerisinde yapılan anmaya Hastane Baş Hekimi Op. Dr. Tufan Çolak ile bütün doktorlar ve hastane çalışanları katıldı.

 

Çiftçimiz Mazot ve Gübre Fiyatlarında İndirim Bekliyor. Çiftçimiz Mazot ve Gübre Fiyatlarında İndirim Bekliyor.

Öldürülen Dr. Ersin Arslan için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan toplantıda; Başhekim Op. Dr. Tufan Çolak; “ Bu gün buraya meslektaşımız, sağlık ordusunun bir neferi olan Op. Dr. Ersin Arslan’ın maruz kaldığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olmasının acısını paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu hazin olay hepimizi derinden yaralamıştır. İnsanlarımıza hizmet etmek için; gece gündüz, uzak yakın demeden her türlü zor şartlarda görevini yapmaktan kaçınmayan bu güzel insanlara saygı ve hürmetin gösterilmesine layıktırlar. Bu, buna benzer olaylara maruz kalmalarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

Daha sonra söz alan konuşmacılar; toplumsal şiddetin bu gün akıl almaz boyutlara ulaştığını belirterek Psiko sosyal tedbirlerin bir an önce alınmasını istediler.

Editör: TE Bilişim