Orman Ba kanlığı personel alacak Orman Ba kanlığı personel alacak
21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günleri dolayısıyla Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde düzenlenen kutlama programına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, milletvekilleri ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri katıldı.
Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, "3 önemli gün arka arkaya tesadüf etti. Nevruz Bayramı'nı atalarımız Orta Asya'dan beri kutluyor. Nevruz Bayramı bütün milletimizin birlik beraberliğinin gelişmesine vesile olsun. Ormanların faydasını söylemeye gerek yok. Ormanlar bizim ciğerimiz. Orman Genel Müdürlüğü en köklü teşkilatlardan biri. Bu sene 173. kuruluş yıldönümü. Kanun hükmünde kararnameyle Orman Genel Müdürlüğü güçlü bir hale getirildi. Orman Genel Müdürlüğü, havzaların ağaçlandırılması, erozyon kontrolü ve çölleşmenin engellenmesi konusunda söz sahibidir" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın 2008 yılında 'Türkiye'de kaç yılda ne kadar ağaçlandırma yapıldığı konusunda eylem planı yapılması talimatı verdiğini belirten Bakan Eroğlu, eylem planının sonucunda 2011'in sonunda 500 bin hektarlık sınırı aştıklarını belirlediklerini söyledi. Bu alanın Avrupa'da küçük bir devletin yüzölçümü kadar olduğunu kaydeden Eroğlu, 2007 yılında 420 bin hektarlık alanda çalışmayı hedef koyduklarını ve yılsonunda hedef büyülterek çalışma alanını 463 bin hektara çıkardıklarını belirtti.
Bakan Eroğlu, GAP ve GOP'u bitireceklerini ve 2023 yılında Türkiye'yi dünya ekonomileri sıralamasında ilk 10'a sokacaklarını ifade ederek, yavru vatan Kıbrıs'a da su götüreceklerini belirtti. Eroğlu, meteoroloji tahminlerinde isabet oranını yakaladıklarını bunun için en iyi bilgisayar sistemini kurduklarını ve altyapıyı hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim