Bergama'da kardeşlik mücadelesi devam ediyor Bergama'da kardeşlik mücadelesi devam ediyor
İzmir’deki ilçe belediyeleri ile sivil toplum örgütlerinin katıldığı festivalde, Bergama Belediyesi de Bergamalı kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin sergilendiği stantla yerini aldı. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi bünyesindeki iğne oyası, file işi, el nakışları, telkâri gümüş takı tasarımı, tel kırma, ebru, seramik şekillendirme, çini işlemeciliği ve çini tahrir kurslarında eğitim alan kursiyerlerin ortaya koyduğu birbirinden farklı ürünler, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bergama Belediyesi standında ziyaretçileri ağırlayan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi kursiyerlerine, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in eşi Meltem Gönenç de eşlik etti. Meltem Gönenç, standı ziyarete gelenlerle tek tek ilgilendi. Renkli görüntülerin yaşandığı festival alanında, katılımcılar ve ziyaretçiler için gün boyu kültür - sanat etkinlikleri de gerçekleştirildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Kadın Festivali, dört gün sürecek.

KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Başkan Gönenç kadınlar günü dolayısıyla şu mesajı yayınladı:
''Kadına atfettiği değeri bu sözlerle ifade eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesini tüm ulusun yüceltilmesiyle eşdeğer tutmuş; Türk kadınını o dönem için pek çok gelişmiş ülkede dahi bulunmayan haklara kavuşturmuştur.
Türkiye’de geçmişten bugüne kadın - erkek eşitliği konusunda büyük bir yol katedilmiş olmasına rağmen bugün hala kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın sona erdiğini söylemek mümkün değildir.
Kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın toplumsal bir yara olmaktan çıkması için gerekli düzenlemeler ve yaptırımlar bir an önce hayata geçirilmeli; kadınlar ekonomik, toplumsal, kültürel ve siyasal yaşamda hak ettiği yeri bulmalıdır.


8 Mart emeğine, kimliğine sahip çıkmak isteyen kadınların onurlu direnişinin yıl dönümü; daha iyi yaşam şartları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin simgesidir.
Kadın haklarının kazanılmasına nerelerden başlandığının anımsanması için özel bir anlam taşıyan bu günde, Bergama Belediye Başkanı olarak kadınların ekonomik ve sosyal hayata kolaylıkla katılabildiklerini görmekten dolayı Bergama ile gurur duyduğumu belirtmek istiyorum.


Başımızın tacı kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini adil bir şekilde kullandığı bir dünyada yaşamak umuduyla başta varlıklarıyla ilçemize değer katan Bergamalı kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.''

Editör: TE Bilişim