ZAMANIN ÖTESİNDE

 Öncelikle hepinize mutlu sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.  Bundan sonra her hafta sizlerden gelen şikayet ve güzel haberleri köşemde yayınlayacağım. Bana   mail adresinden ulaşabilirsiniz.

Sizin için seçtiğim konu başlıklarına geçelim isterseniz.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Malum ulaşım zammı İzmir’in gündemine oturmuş vaziyette. Herkes bu konuyu konuşuyor tabii ama yapacak bir şey yok Belediye zammı yapmış 1 Ocaktan itibaren zamlı tarife uygulamasına geçilecek. Zamlı uygulamaya diyecek bir şey yok bu saatten sonra ama otobüs saatlerine riayet edilebilse sanırım daha iyi olacak. Duraklarda bekleyen insanların her gün şikayetlerini alıyoruz. 30 dakika, 40 dakika, 50 dakika gibi.

Birde sosyal medyada elden ele gezen su faturaları var. Harcanan su bedelini 2 katı alınıyor diye o konuyu da araştırıyorum. Yetkililerden bilgi alır almaz sizi bilgilendireceğim. Tabii hep olumsuzluklardan konuşmayalım. Büyükşehir belediyesi son aylarda başlattığı asfaltlama çalışmaları ile herkesin gönlünü kazandı. Artık çok bozuk olan ve gerçekten herkesin istisnasız şikayet ettiği yollar artık çok daha güvenli ve çukursuz bir hale geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.  Bornova’da oturan okuyucularımızdan özellikle rica ettiler yazmam için, Bornova merkezden Atatürk Mahallesine giden yolunda bakımdan geçirilmesini istiyorlar. Bu konuyu özellikle yazıyorum ve yetkililere iletiyorum.

 

BİR GARİP VAKA EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ

Ege Üniversitesi hastanesi İzmir’in en büyük ve kapsamlı hastanesidir. Ancak bu kadar kapsamlı olmasına rağmen çok şaşıracağınız olaylarda oluyor maalesef. Geçen hafta bir arkadaşımın başına gelen olayı size aktarmak istiyorum. Annesini doktora götürür arkadaş ve doktor annesine MR çekilmesini söyler. Tabii hemen Ege Üniversitesi Hastanesinde bulunan MR Bölümüne giderler ancak o da ne  kasım ayına gün verirler arkadaşım bir yanlışlık oldu kasım ayı bitti aralıktayız deyince 2016 kasım derler. Nasıl yani çok önemli teşhis için çektirmemiz lazım deyince ücretli olarak çekebiliriz. Ne zaman 2 gün sonra ne kadar 240 tl hafta sonu akşam olursa 190 tl derler. Arkadaş çaresiz yatırır ücretini ve annesini MR’I Pazar gecesi saat 21’15 de çekilir. Ne dir ne değildir bilemem ama insanlara şunu söylüyorlar paran yoksa yaşama hakkında yok. Nasıl iştir bu bir başkası anlatsa inanmazdım ama arkadaşım her şeyin resmini çekmiş. Gösterince gözlerime inanamadım.

Bu hafta 2 önemli konuya değindik dediğim gibi sizin görüş öneri ve şikayetlerinizi bekliyorum. Mümkün mertebe sizin sesiniz olmaya devam edeceğim.

Mail adresimiz: [email protected]