Köy ekmeği büyük ilgi görüyor Köy ekmeği büyük ilgi görüyor
İş Bankası'nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TEMA Vakfı ortaklığında sürdürdüğü ve Türkiye’nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden birisi olan “81 İlde 81 Orman” projesi için düzenlenen törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü, TEMA Vakfı ve İş Bankası temsilcileri katıldı.

İlk olarak Atatürk Parkı'nda bulunan uygun alanlara dikilen fidanların ardından Karaer Mahallesi Kuşakkaya Zirvesi eteklerindeki 20 hektarlık alanda fidan dikimi gerçekleştirildi.

Buradaki törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Türk toplumunun ağaç kesmenin baş kesmeyle aynı olduğu bilinciyle yetişen bir kültürün çocukları olduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl Gümüşhane’de 1 milyon 100 bin fidanın toprakla buluştuğunu bu yıl da 1,5 milyon fidanın toprakla buluşacağını dile getiren Vali Mayda, İş Bankasının çeşitli sosyal faaliyetleri desteklediğini belirterek, “Bu anlamda da hem Gümüşhane hem de Türkiye açısından ağaca verilen önemi bizde önemsiyor ve takdir ediyoruz. Bu önem ve desteğin de artarak devamını ve diğer banka ve kuruluşlara da örnek olmasını diliyoruz” dedi.

İş Bankası Gümüşhane Şube Başkanı Güven Çakır ise proje kapsamında bugüne kadar 67 ilde bin 200 hektarlık alan alana 22 farklı türde 1 milyon 700 binden fazla fidan dikildiğini, Gümüşhane’de oluşturulan orman alanın bakımının da 5 yıl boyunca bankaları tarafından yapılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Orman ve Su İşleri Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik, TEMA Vakfı Temsilcisi Hikmet Öztürk’ün konuşmalarının ardından katılımcılar öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.
Fidan dikiminde 20 hektarlık alana 50 bin sarıçam ve yalancı akasya fidanı dikildi.


Editör: TE Bilişim