Çiğli Belediyesi'nden Girişimciliğe Büyük Destek Çiğli Belediyesi'nden Girişimciliğe Büyük Destek
 Katıldığı kahve toplantısında vatandaşlarla buluşan Yılmaz, “Çiğli’de en önemli meselelerden biri de işsizlik. Çiğli AK Belediyeciliği tercih ettiğinde ilçeye gelen yatırımlar istihdamı yaratacak. Çiğli’de işsiz kalmayacak” dedi. 


Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla seçim çalışmalarına hız veren AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, Çiğli Merkez Kıraathanesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Yılmaz, Çiğli’ye yapılacak yatırımlarla işsizliğin önüne büyük ölçüde geçileceğini söyledi.

Çiğli’de mevcut yönetimi şimdiye kadar işsizliğe gereken hassasiyeti göstermemiş olmakla eleştiren Yılmaz, “Çiğli’nindertleri azımsanacak ya da geçiştirilecek dertler değil. Çiğli dışarıdan bakıldığında, sadece otel gibi kullanılan bir ilçe durumuna geldi.İşsizlik almış başını gidiyor.

Bunda şüphesiz yerel yönetimin beceriksiz yönetim anlayışı var. Ancak Çiğlililer hiç merak etmesin. Bu sorunu çözecek projelerimiz, çalışmalarımız var. İlk etapta 5 bin kişiyi bu projelerde istihdam edeceğiz. Yapılacak olan 400 yataklı devlet hastanesinde 2 bine yakın insan çalışacak” dedi.

BU SORUN CANIMI YAKIYOR

Doğup büyüdüğü Çiğli’ye en iyi şekilde hizmet etmek istediğini söyleyen Adnan Yılmaz, ”Biz birik ve beraberlik içinde aynı gemide seyahat ediyoruz. Seyahat ederken de bizden beklentilere ne şekilde cevap verebiliyoruz buna bakmak lazım. Doğma büyüme Çiğliliyim. Burada ekmeğimi kazandım, burada büyüdüm. Çiğli’mizde işsizlik sorunu çok canımı sıkıyor. Ben de Çiğli’ye vefa borcumu ödemek için bu sorunu çözmeye çalışıyorum.Bu sorunu yatırım üstüne yatırım yaparak çözebiliriz. Ancak mevcut yerel yönetim bu konuda yetersiz kalıyor.

Bizler gençlerimizin iş sahibi olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çok çalışıyoruz. 28 yaşında bir gencin hayatını sırtüstü yatarak devam ettirme zorunluluğunu görmek beni derinden yaralıyor” ifadelerinde bulundu.

İMKÂNSIZLIKLAR OKUMAYA ENGEL OLMAYACAK

Çiğli Belediye Başkan adaylığından önce 2 yıl AK Parti Çiğliİlçe Başkanı olarakgörev yapan Adnan Yılmaz, eğitim alanında da çok önemli projeleri olduğunu söyledi. Hiçbir ailenin çocuğunun “İmkânsızlıklardan dolayı okuyamadım” demeyeceğini söyleyen Yılmaz, “Aileleri araştıracağım.

Bazı ailelerimiz ekonomik imkânsızlıklardan dolayı çocuklarını okutamıyor. Ben bizzat takip edip o çocukları okutacağım’’ dedi. Eğitimin yanısıraticaret alanlarının küçüldüğüne dikkat çeken Yılmaz, “Çocuklarımızı, gençlerimizi hem okutacağız, hem de ticaret yaşamına dahil edeceğiz. Bakıyoruz ticaret alanları yok oldu.



Çiğli’nin potansiyeli bu olmamalı. Çiğli’de gençliği de geleceği de hepberaber güzel projelerle kazanacağız. Bu 5 yıl içerisinde neleri yapacağımızı da herkes görecek. İnşallah sizler yapacağımız hizmetlere şahit olacaksınız’’ bilgisini verdi.

SOSYAL YARDIMLAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, sosyal yardımlaşmanın önemine de değindi. Kurumlar arası koordinasyonun çok önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Yaşadığınız her tür sorun hakkında muhtarımız bize bu sorunları mutlaka iletecek.Benim için en önemli konulardan biri de kırsal kesimde zorluklar yaşayan vatandaşlarımız. Birçok mahallemizde sosyal alan yok. Yönetime geldiğimizde sosyal alanlar yaratarak, en kısa zamanda bu alanlarpark, bahçelerle donatılacak ve vatandaşın kullanımına açılacak” diye konuştu.

Çiğli’de belediyecilik anlayışının değişeceğini belirten Adnan Yılmaz, “Artık insanlar aradığı işi dahi muhtarlıklara gelip söyleyebilecek. Çiğlili vatandaşımızın arkasında olduğumuzu her anlamda hissettireceğiz. Belediyecilik anlayışı bunu gerektirir. Belediyecilik yerel anlamda her zaman vatandaşın yanlarında olduğunu hissettirebilmelidir’’ ifadelerinde bulundu.

Kahvehane toplantısı sırasında AK Partili Yılmaz’ın açıklamaları Çiğlilileri hayli rahatlattı. Ziyaret sonunda bazı vatandaşlar arasında “AK Parti doğru adayını seçmiş, Yılmaz’la Çiğli kazanacak” ve “Yılmaz’a hep destek tam destek” gibi sesler yükseldi. Yılmaz, alkışlar arasında kahvehaneden uğurlandı.

Editör: TE Bilişim