Çiğli'nin ilk sosyete pazarı açıldı Çiğli'nin ilk sosyete pazarı açıldı
 Çiğli’nin temel sorunlarından birinin çöp sorunu olduğuna değinen Yılmaz, “Çiğlililer metan gazı sıkışması sonucu olası bir patlama riskiyle karşı karşıyadır” dedi. 

Çöp sorununun ilerlemiş boyutta olduğunu ve yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyleyen AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, Harmandalı’da durumun vahim olduğunu, önlem alınmazsa Çiğli halkının ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Alandaki çöplerin düzensiz bir halde bulunduğu ve Çiğlililerin heran metan gazı patlaması tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten AK Partili Yılmaz, ''Şehrin merkezinden Harmandalı’na yaklaşık 4 bin ton çöp geliyor.

Artık Harmandalı çöplüğü ömrünü tamamlamış durumda. Meydana çıkan metan gazları, halk için ciddi tehdit oluşturuyor. Patlama riskinin yanı sıra alanın çevresine yaydığı pis koku ve zehirli sular dolayısıyla Çiğlililerin sabrı kalmamıştır.

Yaklaşık 19 senedir çöplerin yığın olarak kullanıldığı alan, adeta mikrop yuvası haline dönüşmüş durumda. Bu sorunun giderek artması, bir türlü uyarılarımıza rağmen önlem alınmamış olması, Çiğli halkı ve özellikle Harmandalı sakinleri için ciddi problem” diye konuştu.

ÇİĞLİLİLER CEVABI VERECEKTİR

Yılmaz, tüm uyarılara rağmen alanla ilgili önlem almayan Çiğli Belediyesi’ne gereken cevabı yine Çiğlililerin vereceğini ifade ederek, “Şimdiye kadar önlem anlayan belediye yönetimine cevap verme zamanı. Bu bölgede yaşayan insanlarımız için bu bakımdan yerel seçimlerin önemi daha da artıyor.

Harmandalı'da oturan hemşerilerimizi bu illetten mutlaka kurtaracağız. AK Parti söz verdi mi mutlaka yerine getirir. Çiğli ve İzmir'e AK Belediyecilik geldiğinde çöp diye bir sorun kalmayacak'' dedi.

BU İŞİ YILMAZ ÇÖZER

Geçtiğimiz günlerde Harmandalı Çöp Depolama Alanını İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’la birlikte gezen AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz, depolama alanının son hali hakkında Yıldırım’a bilgi sunmuştu.

Sorunun çözümü için Binali Yıldırım, Adnan Yılmaz ‘a güvendiğini ve göreve geldiklerinde bu alanı tamamen temizleyeceklerini açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim