Dünya Çocukları Piknikte Dünya Çocukları Piknikte
Gaziemir Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Irmak Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi’nde ‘Evde Hasta Bakım ve Alzheimer’ konulu seminer düzenlendi. Evde hasta bakımı ile ilgili bilgiler veren uzmanlar, alzheimer hastalığının her geçen gün yaygınlaştığına değinerek, hastalıkla ilgili çarpıcı rakamlar verdiler. Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Nöroloji Uzmanı Dr. Aysel Gürsoy, dünyada 30 milyon, Türkiye’de 300 bin, İzmir’de ise 7 bine yakın alzheimer hastası olduğunu belirtti. 
65 yaş üstü her 25 kişiden birinde, 80 yaş üstü her 3 kişiden birinde alzheimer hastalığı görüldüğüne değinen Dr. Gürsoy, “Günümüzde hastalığa yakalanan kişi sayısında büyük bir artış görülüyor. Hastalığa yakalanmamak için beyni çalıştıracak faaliyetlerde bulunarak, bol bol yürüyüş yapmak ve düzenli bir yaşam tarzına sahip olmak gerekiyor” diye konuştu.
Alzheimer hastalarının evde bakımıyla ilgili bilgiler veren Buca Tıp Merkezi Evde Bakım Hizmetleri Kurucu ve Sorumlusu Dr. Banu Kınay ise, yakınlarıyla aynı ortamda zaman geçiren, onlardan sevgi, ilgi ve şefkat gören hastaların daha hızlı iyileşme gösterdiğini vurguladı.

Editör: TE Bilişim