"TOPRAK ANA"nın Çocuklarına Sunduğu Nimetler.. "TOPRAK ANA"nın Çocuklarına Sunduğu Nimetler..
Yeni eğitim sistemi 4+4+4 kapsamında okul dönüşümleri devam ederken, Konya’da geçen yıl normal ortaokul olarak eğitim veren 20’ye yakın okulun imam hatip ortaokulu olduğu, geçen yıl bu okullara giden öğrencilerin kayıtlarının da otomatik olarak imam hatiplere alındığı ortaya çıktı. Eğitim sendikaları duruma tepki gösterirken, diğer illerde de benzer uygulamalar olabileceği konusunda velileri uyardı. Konya Milli Eğitim Müdür Vekili ise, dönüşümlerin arz-talep meselesi olduğunu savundu. 

Yeni eğitim sistemi 4+4+4 kapsamında başlayan okul dönüşümleri bu yıl da devam ediyor. Geçen yıl bazı okulların ilkokul, bazılarının ortaokul, bazılarının da hem ortaokul, hem de ilkokul olarak kalması kararlaştırıldı. Bu yıl devam eden dönüşümler kapsamında ise, geçen yıl normal ortaokul olarak eğitim veren bazı okulların imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Ayrıca geçen yıl bu okullara kayıt yaptıran birçok öğrencinin kaydı da otomatik olarak imam hatiplere alındı. 
Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, sadece Konya merkezde 10’un üzerinde ortaokulun imam hatipe çevrildiğini iddia etti. Demir’in verdiği bilgiye göre, geçen yıl Konya’da normal ortaokul olarak eğitim veren Mümtaz Koru İlköğretim Okulu, Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu, Çumralıoğlu İlköğretim Okulu, Şehit Albay İbrahim Karaoğlunoğlu İlköğretim Okulu, 23 Nisan Egemenlik Ortaokulu, Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu, Fetihkent Kazım Uluşahin İlköğretim Okulu, İhsaniye İlköğretim Okulu bu yıl imam hatip ortaokulu olarak dönüştürüldü.

“Velilerin haberi yok”

Çocuğu geçen yıl bu okullarda 5’inci sınıf öğrencisi olan ailelerin, durumdan haberi olmadığının altını çizen Demir, “Velilere hiçbir bilgi verilmiyor. Okullar açıldığında, imam hatip olduğunu öğrenecekler ve asıl kıyamet o zaman kopacak” dedi.
Editör: TE Bilişim