Çiğli'de Meslek Edindirme Hamlesi Çiğli'de Meslek Edindirme Hamlesi
Atık malzemelerin değerlendirildiğini gören Çiğli halkı uygulamadan memnuniyetini dile getiriyor. 
Atık malzemelerin değerlendirilmesi konusunda ciddi çalışmalar yapan Çiğli Belediyesi bu kez şantiye araçlarında kullanım ömrünü tamamlamış araba lastiklerini çevreye duyarlı biçimde parklarda kullanmaya başladı. Belediye araç parkında bulunan kamyon, iş makineleri, otobüs, minibüs gibi araçlarda kullanılan ancak zamanla yıpranan araba lastikleri Çiğli’nin çeşitli park ve yeşil alanlarında dekoratif malzeme olarak yerleştirilmeye başlandı.
LASTİKLER ÇİÇEKLİK OLDU
Tüm lastikler çiçeklik işlevi görürken, bazılarına Çiğli’yi simgeleyen flamingo şekli verildi. Parklarda atık lastiklerden yapılan çiçeklikleri gören vatandaşlar ise çevreye saygılı uygulamaya tam not verdi. Çiğli Belediyesi daha önce de evsel kızartmalık yağların ile katı atıkların geri dönüşümü konusunda çeşitli projeler üretmiş, okullarla işbirliğine gitmiş ve çevreci tiyatroları ilçeye getirmişti.
ATIKLAR GERİ KAZANDIRILMALI
Çevreye saygılı ve duyarlı olduklarını belirten Başkan Metin Solak, “Elimizde onlarca atık araba lastiği vardı. Biz bunları atmak ya da satmak yerine kendi parklarımızda değerlendirmek istedik. Parklarımıza çiçeklik olarak yerleştirdik. Bazılarına ilçemizin simgesi olan flamingo figürü şeklini verdik. İlk bakıldığında bunların araba lastiğinden yapıldığı anlaşılmıyor. İlçe halkımız çevreye çok duyarlı oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. Atık lastiklerimizi parklarımıza yerleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim