Bornova Belediyesi'nden tarihe önem Bornova Belediyesi'nden tarihe önem
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın makam odasında düzenlenen imza törenine Başkan Çalkaya’nın yanı sıra Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Tolu Sözleşme Sekreteri Doğan Altun, İşyeri sendika temsilcisi Mustafa Karakuş ve belediye bürokratları katıldı. 
Atılan imzalar ile Balçova Belediyesi’nde çalışan 79 memur maaşlarının üzerine aylık net 550 TL iyileştirme zammı alacak. Memurlar ayrıca, 105 TL ulaşım bedeli, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda 500 TL,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Yılbaşı, Kurban ve Ramazan Bayramları’nda da 300 TL ek ikramiye alacak. Sözleşme maddelerinde ayrıca memurların engelli çocukları var ise ayrıca aylık 250 TL bakım yardımı ve birinci dereceden yakınının hayatını kaybetmesi halinde de 500 TL destek yardımı alacak. 
 Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Memurların çok zor şartlar altında görev yaptıklarını ifade ederek “Toplu sözleşme aşamasına gelmek için çok zorlu mücadeleler verdik. Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya’yı da işçi, memur ayrımı yapmadan emekten yana tavır aldığı için kutluyor sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 Balçova’da işçi memur ayrımı yapmadan sadece halka hizmet anlayışı ile çalıştıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz hizmet öncelikli çalışıyoruz. Çalışan tüm arkadaşlarım Balçovalı vatandaşın sorunun kendi sorunu gibi görerek O’na yardımcı olmak için çalışır. Bu bizim uyguladığımız huzurlu işyeri ortamından kaynaklanan bir sonuç. Tabi ki huzurlu bir iş ortamının en temel şartlarından birisi aylık ücret. Biz imkanlarımızı zorlamak pahasına bu işçi ve memur arkadaşlarımızı mağdur etmeyecek sözleşmelere imza atıyoruz. Çünkü emeğin kutsal olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim