Balçovalı basketçiler türkiyenin yıldızları arasında Balçovalı basketçiler türkiyenin yıldızları arasında
Törende, Kazı Başkanlığı ve Bornova Belediyesi arasında işbirliği protokolü de imzalandı. ‘‘Başkanımızın uğuruna inanıyoruz. Daha önce de ilk kazmayı kendisi vurmuştu ve çok verimli bir sezon geçirmiş, alandan çıkardığımız 200 değerli buluntuyu İzmir Arkeoloji Müzesi’ne göndermiştik’’ diyen başlayan Kazı Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Zafer Derin, verdiği destek nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Sındır’a teşekkür etti 
Bornova Belediyesi’nin Uluslararası Mimarlık ödülü aldığı Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nin hızla yükseldiği inşaatın yanı başındaki kazı çalışmaları törenle başladı. Kazı Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Zafer Derin, kazı ekibi ve Karacaoğlan ve Yeşilova Mahalleleri Derneği (KAYED) yöneticilerinin katıldığı törende, ilk kazmayı Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır vurdu.
Başkan Sındır, Yardımcı Doç. Dr. Zafer Derin ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ege Üniversitesi adına çalışmaları yürüten Kazı Başkanlığı ve Bornova Belediyesi arasındaki kurumsal işbirliğini ortaya koyan protokolünü de imzaladı. İmzalanan protokolün Üniversite ve Kültür ve Bakanlığı ile yapılan ortak çalışmalar anlamında tüm Türkiye’nin örnek alması gerektiğini söyleyen Başkan Sındır, kazı ekibine önceki yıllara göre daha çok kalıntı bulmasını diledi. Sözlerine; ‘‘Başkanımızın uğuruna inanıyoruz. Daha önce de ilk kazmayı kendisi vurmuştu ve çok verimli bir sezon geçirmiş, alandan çıkardığımız 200 değerli buluntuyu İzmir Arkeoloji Müzesi’ne göndermiştik’’ diye başlayan Kazı Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Zafer Derin, verdiği destek nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Sındır’a teşekkür etti.
ANADOLU PARSI VE ŞAPKA TİŞÖRTLERDE
Bornova Belediyesi, kazı ekibine çalışmaları sırasında kullanmaları için üzerinde Anadolu Pars’ının resmedildiği tişört ve şapka hediye etti. Geçtiğimiz yıl yapılan kazılarda çıkarılan bazı buluntuların üzerinde 8 bin yıl önce bölgede yoğun biçimde yaşadığı tahmin edilen Anadolu Kaplanı figürlerine rastlanmıştı.

Editör: TE Bilişim