Balçova İlçesi Su Kesintisi Balçova İlçesi Su Kesintisi
Bornova Belediyesi’nin Anadolu kültürünün önemli bir parçası olan aşıklık geleneğini sürdüren sanatçılara destek olmak ve bu kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla başlattığı Aşıklar Bayramı, üçüncü yılında da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi Doğanlar Kapalı Pazaryeri’nde İzmir Halk Ozanları ve Aşıklar Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe İzmir ve çevresinden 25 ‘Aşık’ katıldı. Sahnede birbirinden güzel halk türkülerini söyleyerek izleyenlerin beğenisini kazanan sanatçılar, ‘aşıklık’ geleneğinin en dikkat çeken yanlarından olan atışmalarla eğlenceli bir performans sergilediler.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Halk Ozanları ve Aşıklar Derneği Başkanı Celal Bulut’a şükran plaketi vererek teşekkür etti. Başkan Sındır, “Bizleri biraraya getiren aşıklara, ozanlara her zaman ihtiyacımız var. Onların sonsuza dek yaşamısın diliyorum. Onlar yaşadıkça biz varolacağız, ülkemiz kültürümüz varolacak. Halk ozanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
İzmir Halk Ozanları ve Aşıklar Derneği Başkan Celal Bulut da, kendilerine tanıdıkları imkanlar nedeniyle Başkan Sındır’a teşekkür ederek, “Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Aşıklar Bayramı sayesinde halkımızla sıcak bir ortamda buluşuyoruz. Türkülerimizi söyleyip kültürümüzü sürdürüyoruz. Bu nedenle Bornova Belediye Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim