Cumhuriyet Halk Partisi bir çok ilde Belediye Başkanı adaylarını duyurmasına rağmen İzmir'de henüz adayın belli olmaması kafaları karıştırmaya devam ediyor. Mevcut belediye başkanı Tunç Soyer'in yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği konusu hala belli değil. Bu durum Tunç Soyer'i ve destekçilerini moral olarak aşağı çekiyor. 

Çünkü her geçen gün yeni adayların adının çıkması hem İzmir'lileri hemde mevcut Başkan Tunç Soyer'i daha belirsiz hale getiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ''Ussam Mahkemelerini Kurun'' Talimatı Verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan; ''Ussam Mahkemelerini Kurun'' Talimatı Verdi

PEKİ SÜREÇ NASIL GELİŞTİ.

Tunç Soyer'in CHP Genel Başkanı seçimlerinde açık açık Kemal Kılıçdaroğluna destek olması, hem Ekrem İmamoğlu kanadında hemde Özgür Özer kanadında büyük rahatsızlık yaratmıştı. Özgür Özel'in yeni genel başkan seçilmesinden sonra herkes artık Tunç Soyer'in üstünün çizildiğinin kesin kanıtı olmuştu. Ancak o günden bu güne hala bir adayın belirlenememesi akıllara Tunç Soyer'in son dönemde İzmir'de yaptığı yatırımların halkta karşılık bulmaya başladığını ortaya koydu. CHP yönetimi hem İzmir'in nabzını iyi tutmak ve geçen yıl yapılan seçimden daha az oy alarak oyların düştüğü kabusunu yaşamamak adına ince hesaplar yapıyor. 

CHP'de şu ana kadar  9 isim adaylık başvurusu yaptı. Görevdeki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir eski milletvekilleri Atila Sertel, Musa Çam, Tacettin Bayır da aday adayı olan isimler arasında yer aldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce görevinden ayrıldı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvuru yaptı.

 Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila ile SHP ve CHP'de yöneticilik görevleri yapan Ayhan Baltacı da aday adayı oldu.

Bu kadar aday adayının olduğu yerde CHP Yönetiminin işi bir hayli zor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz...

Editör: Ersin USTA