Çiğli'de Atık Yağ Getirene Ödül Çiğli'de Atık Yağ Getirene Ödül
Başkan Hasan Arslan, hizmet ve projelerde çıtayı yükseltmek, vatandaş ile iş birliği içinde kararlar alınmasını sağlamak amacıyla, projelerin halka danışıldığı kent konseyi kuracak.

ÇİĞLİ, ÇİĞLİLİLERLE BERABER YÖNETİLECEK

Kent konseyi çalışmaları nedeniyle vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan kent konseyi kurulması için bilgilendirme çalışmalarına başladı. Başkan Arslan, belediye yönetimi ve teşkilatının sürekli olarak halkla bir araya geldiği mahalle meclislerinden kurulu kent konseyi ile tüm karar alma mekanizmalarına Çiğli halkını da dahil edecek.

Ekonomik yapıdan eğitime, göç, sanayi, sağlık, alt yapı ve imar hizmetleri, spor, aile ve kadın, yaşlılar, engelliler ve çevre konularında Çiğli Belediyesi tarafından yapılacak bütün hizmet ve projelere ilişkin kararlar, kent konseyinde tartışılacak.

Bunun için her mahallede 10’ar kişilik mahalle meclisleri kurulacak ve mahalle meclislerinden birer kişi kent meclisine seçilecek. Mahalle muhtarları ise konseyin doğal üyesi olacak. Ayrıca Çiğli’de bulunan sivil toplum kuruluşlarından da birer temsilcinin yer aldığı konseyin yaklaşık 150 kişiden oluşması planlanıyor.

KENT KONSEYİ BAŞARILI İŞLERİN ÇIKTIĞI BİR GÖREV ÜSTLENECEK

Çiğli’yi sevdiğini, gelişerek büyümesi için elinden geleni halkla beraber yapacaklarını ve önümüzdeki 5 yıllık görevi süresince Çiğli halkının sorunlarını çözen, kent adına faydalı işler yapan bir başkan olmak istediğini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Herkesin fikrini söylediği konseyde gündemimizi Çiğli halkı belirleyecek. Böyle bir konseyde işe yarar ve başarılı işler çıkacaktır.

Yapılması düşünülen proje enine boyuna görüşülecek, olur-olmaz kararını ise yine halk verecektir. Boşa yatırım projeleri üretmek istemiyoruz. Doğru projenin hayata geçirilmesi konusunda halkımıza inancımız ve güvenimiz tam.”

HER MAHALLENİN SORUNU TARTIŞILACAK

Sadece yatırımların değil Çiğli’nin her mahallesinde meydana gelen sorun, istek ve taleplerin dinlenildiği, tartışıldığı bir meclis olma yolunda ilerleyecek olan Çiğli Kent Konseyi, tüm karar alma mekanizmalarında, insan merkezli, farkındalık içeren ve katılımcı bir anlayışla Çiğli’yi yönetmeye talip olacak.
Editör: TE Bilişim