İzmir'de kaza can aldı İzmir'de kaza can aldı
Kent sokaklarında konteynırlar doldu, çöpler çevreye dağıldı. Cadde ve meydanlar süpürülmeyince de görüntü kirliliği yaşanıyor. 
İLÇEDE ÇÖPLER DAĞ GİBİ
Geçtiğimiz Cuma Günü iş bırakan KAFESAN işçileri, belediye önüne gelerek, toplu sözleşmeden kalan farklarının ödenmediğini ileri sürmüş ve alacakları ödeninceye kadar da iş bıraktıklarını açıklamıştı. Cuma günü başlatılan iş bırakma eyleminin ardından, iki gündür ilçede çöpler toplanamadı. Haftasonu kurulan pazarların da etkisi ile ilçenin tüm mahalle ve semtlerindeki konteynırlar doldu ve çöpler çevreye saçılmaya başladı. Bu arada sokak hayvanlarının da çöpleri karıştırması sonucu, kötü manzara oluştu. İlçenin Kasaplar Meydanı başta olmak üzere, ilçenin ortasından geçen Anadolu Caddesi'nin iki yakasında atıkların birikmesiyle Çiğli adeta çöp kentine döndü.
VATANDAŞ TEPKİLİ
Bu durum ençok Çiğlilileri rahatsız etti. Basın kuruluşlarını arayan Çiğlili vatandaşlar, "Harmandalı'dan bıkmıştık, şimdi de çöp evlerimizin önüne kadar geldi. Çiğli'de yaşamak artık işkenceye dönüştü. Çöpleri toplamak belediyenin görevi. Belediyeyi aradığımızda 'işçiler eylemde, birşey yapamıyoruz' cevabını alıyoruz. Neden eylemde, neden eylem yapmalarına izin veriliyor, bunun cevabını bir Allah'ın kulu veremiyor. Böyle belediyecilik olmaz" diye yakındı.
BELEDİYE ALARMDA
Öte yandan, iki gündür toplanamayan çöpler yüzünden belediye de alarma geçti. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, kurmaylarını toplayarak durum değerlendirmesi yaptı. Başkan Solak, iddia edildiği gibi işçilerin maaş alacaklarının bulunmadığını, sadece ikramiye ve farklardan dolayı alacaklarının bulunduğunu, bunun da yüzde 30'unun hesaplara yatırıldığını açıklamıştı. Solak'ın KAFESAN işçilerinin bağlı bulunduğu sendika yetkilileriyle de görüşmeler yaparak, eylemi sonlandırmaya çalıştığı bildirildi. Bu arada, Çiğli Belediyesi'nden konuyla ilgili bir açıklama yapılacağı duyuruldu.

Editör: TE Bilişim