"TOPRAK ANA"nın Çocuklarına Sunduğu Nimetler.. "TOPRAK ANA"nın Çocuklarına Sunduğu Nimetler..
Kadir Has Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene Vali Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel, İsmail Tamer, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan katıldı. 9. sınıflara dağıtılan tablet bilgisayarları sıraya oturarak inceleyen Vali Mevlüt Bilici, çocukların artık kitap ve defter taşımayacağını, dağıtılan tabletlerde her türlü bilginin yazılı ve görsel mevcut olduğunu söyledi. Bu önemli projeler sayesinde ülkenin geleceği olan gençlerin önünün daha aydınlık olduğuna inandığını kaydeden Vali Bilici, "Şimdilik tablet bilgisayar pilot bölge seçilen okullara dağıtıldı. Önümüzdeki aylarda tablet bilgisayarlar, kentteki diğer tüm okullara dağıtılacak. Öte yandan eğitimin en önemli unsuru öğretmendir, öğretmensiz eğitim olmaz. Öğretmenlerimiz ne kadar iyi olursa geleceğimiz o kadar iyi olur. Kayseri'de özverili çalışan ve öğrencilerle yakından ilgilenen tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, "Dünyada ilk kez genele yayan uygulamayı biz başlattık. Yeniliği, çağdaş gelişmeleri, en alt eğitim birimine kadar getiriyoruz. Bu uygulama sayesince geleceğimiz olan öğrenciler, daha kaliteli eğitim almış olacak" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ise, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi'nde 52 öğrenci, 26 öğretmen ile 4 yedek, Kadir Has Anadolu Lisesi'nde de 57 öğrenci, 27 öğretmen ve 11 yedek olmak üzere kent geneli toplam 177 tablet dağıtımı yapıldığını kaydetti.
Vali Mevlüt Bilici ile milletvekilleri sıralara oturarak öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Tablet bilgisayarları inceleyen öğrenciler ise bu uygulamanın son derece faydalı olacağına inandıklarını belirterek, defter ağırlığından kurtuldukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim