Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a Konuk Oluyor Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a Konuk Oluyor
U20 Dünya Kupası, grup eleme mücadelesinde İngiltere, Şili ve son Afrika Kupası Şampiyonu Mısır’ı geride bırakarak E Grubu’nu lider olarak tamamlayan Irak, 2. tur maçında D Grubu ikincisi Paraguay ile karşı karşıya geldi. Irak'ın genç yıldızları, grup maçlarındaki başarılı performansını Paraguay karşısında da sergiledi. Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanan karşılaşmada Irak, 94. dakikada Farhan Shakor'un golüyle rakibini 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Irak Milli Takımı, karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı. Irak U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Hakem Şakiri, yeni hedeflerinin Güney Kore maçını geçmek olduğunu söyledi. 
Irak ve Güney Kore, çeyrek final maçında 7 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda karşılaşacak.

ÖZBEKİSTAN'IN BAŞARISI
U20 Dünya Kupası’nda Irak’ın sürpriz bir şekilde çeyrek finale çıkmasının ardından bir diğer sürprizi de Yunanistan’ı mağlup ederek çeyrek finale adını yazdıran Özbekistan oldu. Grup eleme maçlarında F Grubu’nda mücadele eden ve grubu 3. sırada bitiren Özbekistan, D Grubu lideri Yunanistan ile eşleşmişti. 2. Tur maçında Yunanistan'ı 3-1 yenen Özbekler, adını çeyrek finale yazdırdı. Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmada Özbekistan'ın gollerini 26. dakikada Abbosbek Makhstaliev, 62. dakikada penaltıdan Igor Sergeev ve 83. dakikada penaltıdan Sardor Rakhmanov kaydederken, Yunanistan'ın tek golünü ise 33. dakikada penaltıdan Konstantinos Stafylidir attı. Özbekistan, 6 Temmuz Cumartesi günü Rize'de zorlu Fransa karşısında adını yarı finale yazdırmak için mücadele edecek.

AY-YILDIZLI EKİBİN HAYAL KIRIKLIĞI
Öte yandan FIFA U20 Dünya Kupası’nın ev sahibi Türkiye, "Kupa Türkiye'de kalacak" parolasıyla başladığı turnuvaya erken veda etti. Trabzon'da oynadığı C Grubu'ndaki maçlar sonunda grubunu 2. sırada tamamlayan Ay-yıldızlı ekip, 2. turda Fransa ile eşleşmişti. Gaziantep Kamil Ocak Stadı'ndaki karşılaşmada Fransa'ya 4-1'lik skorla mağlup olan genç milliler, son 8 takım arasına giremeyerek, büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Editör: TE Bilişim