Gaziemir'de geleneksel sergi Gaziemir'de geleneksel sergi
Gaziemir merkezde iki, Sarnıç’ta bir olmak üzere aynalı 3 salonda verilen kurslara her biri 15 kişilik 12 gruptan toplam 180 öğrenci katılıyor. 5-7 yaş arası kız çocuklarının alındığı bale eğitimi ile çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak ve sanatsal yeteneklerine yön vermek amaçlanıyor. Hafta sonları gruplar halinde bale kurslarına katılan öğrenciler eğlenceli vakit geçiriyor.

Temel jimnastik eğitiminin de yer aldığı bale dersleri çocukların esnek ve ritmik bir vücuda kavuşmalarına da yardımcı oluyor. Gaziemir Kültür Merkezi’ndeki iki salonda verilen kursa Sarnıç’tan büyük ilgi olunca, GAZİGEM binasında aynalı salon düzenleyen Gaziemir Belediyesi, kurs için 4 bale eğitmenini görevlendirdi. Eğitmenler, minik balerinleri, dönem sonunda gerçekleştirilecek gösteri için hazırlıyor.

Her yaştan vatandaşın faydalanabilmesi için kurs programını geniş bir yelpazede hazırladıklarını anlatan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Kültür sanat, spor ve el sanatları kurslarımız büyük ilgi görüyor. Özellikle de küçük çocuklarımıza sporu ve sanatı sevdirmek için gayret ediyoruz. Bale kursuna gösterilen büyük ilgi bizi çok memnun etti. Çocuklarımızın sosyal etkinliklere yönelmesini çok önemsiyor ve destekliyoruz” diye konuştu.






Editör: TE Bilişim