Gaziemir Belediyesi'nden Spora Büyük Destek Gaziemir Belediyesi'nden Spora Büyük Destek
Gaziemir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için verdiği ücretsiz dershane hizmetinin kapsamı her geçen gün genişliyor. Bu yıl 2 bin 58 öğrenciye ücretsiz kurslarla Anadolu Liseleri ile üniversiteye hazırlayan Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (GAZİGEM), 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak ÖMSS için de özel bir sınıf oluşturdu.
GAZİGEM’in merkez binasında oluşturulan sınıfta 24 engelli memur adayı, Türkçe, Matematik, Cumhuriyet Tarihi, Türk Kültürü ve Medeniyetleri, Türkiye ve Dünya ile İlgili Güncel Konular, Sosyo-Ekonomik Konular ve Yurttaşlık derslerini görmeye başladı. Dört öğretmen tarafından iki ay boyunca haftada 2 günde toplam 12 saat ders verilecek memur adaylarına, ders kitapları ve soru bankası kitapları da ücretsiz verildi. Memur adayları kendilerine sağlanan bu olanaktan dolayı Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile GAZİGEM Müdürü Denizhan Tanışman’a teşekkür etti.
Halen dört ayrı merkezde Anadolu Liseleri ile üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs olanağı sağlayan GAZİGEM’de 52 öğretmen görev alıyor. İlk yılında 500 öğrenci ve 16 öğretmen yola çıkan GAZİGEM’de bu yıl 2 bin 50 öğrenci kurs görüyor. Geçen yıl LYS’de yüzde 94.28’lik başarı oranını yakalayan GAZİGEM’in kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin hızla gelişeceğini düşünüyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayamaya yönelik başlattığımız bu projenin iki yılda bu büyüklüğe ulaşmasından büyük onur duyuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim