Bornova 1877, tarihinde ilk defa TFF 3.Lig'de mücadele edecek. Bornova 1877, tarihinde ilk defa TFF 3.Lig'de mücadele edecek.
Şampiyonluk hedefiyle başladığı PTT 1.Lig'deki son maçında Tavşanlı Linyit'e yenilerek küme düşen Göztepe'de büyük deprem yaşanıyor. Dış dünyaya kapısını kapatan Başkan İmam Altınbaş'ın yakın çevresine göreve devam edip etmeme konusunda henüz karar veremediğini ve yaşadığı travmayı atlatmaya çalıştığını söylediği öğrenildi. İmam Altınbaş'ın "Göztepe ile yola devam edip etmeme konusunu" ailesiyle değerlendirerek karar vereceği de gelen bilgiler arasında. Başkan Altınbaş'ın, statta kendisine yönelik saldırı girişiminden çok, kulüp binası ve Gürsel Aksel Tesisleri'ne zarar verilmesine tepkili olduğu, ayrıca Göztepe AŞ Asbaşkanı Hasan Yalçın'ın gözünü kaybetme tehlikesi yaşayacak şekilde yaralanmasından büyük üzüntü duyduğu belirtildi. 
Kulüp binası ve Gürsel Aksel Tesisleri'ne saldırının, Göztepe'ye maddi değil manevi yara açtığı düşüncesini yakın çevresiyle paylaşan Altınbaş'ın "Bunu hazmedemiyorum. Bugüne kadar kulübe hep verdik, karşılık beklemedik. Doğru ya da yanlış kararlar almış olabiliriz. Ancak hiç kimsenin iyi neyitten şüphesi olmaması gerek. Urla'da tesis için son adımları atıyoruz. Ancak bu saldırgan zihniyet var olduğu sürece, şampiyon olsak, en güzel tesisleri yapsak ne olur. Motivasyonumu yitirdim" dediği öğrenildi. Bu arada Altınbaş'ın ailesiyle yapacağı değerlendirmede, kendisinin ne görüş bildireceğini de ifade etmediği belirtiliyor. Başkan Altınbaş'ın önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor. 

Neler yaptı?
Altınbaş 2007 yılında kulübün borçlarının Dinç Bilgin'e devredilmesinin ardından yapılan ihalede futbol şubesini satın almış, ardından dernek yönetiminde de başkan olmuştu. Tahliye kararı çıkan Gürsel Aksel Stadı ile kulüp binasının borçlarını ödeyip yeniden Göztepe'ye tahsisini sağlayan Altınbaş, 1 milyon liraya varan elektrik ve su borçlarını ödemişti. Altınbaş'lı Göztepe bu süreç içerisinde 5 yılda PTT 1.Lig'e çıkmış 2 şampiyonluk yaşamıştı. Sezona Teknik Direktör Hüseyin Kalpar ile şampiyonluk parolasıyla başlayan Altınbaşlı Göztepe Kemal Kılıç ile son maçta yenilerek küme düştü. Göztepe'de A.Ş.'nin sahibi derneğin de başkanı olan İmam Altınbaş'ın görevi bırakmaya karar verdiği takdirde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. 

Özür ve ultimatom
Göztepe-Tavşanlı Linyit maçı sonrası fanatiklerin yarattığı çirkin olaylar Türkiye gündemine otururken, Göztepe'nin taraftarlar gruplarının tümü dün ortak bir basın açıklaması yaptı. Taraftarlar yaptıkları açıklamada olaylarda mağdur olan Güzelyalı ve Mithatpaşa Caddesi'ndeki halk ve esnaftan camia adına özür dilerken, dükkanları hasar gören esnafa çiçek verdi. Taraftarlar Göztepe'nin patronu İmam Altınbaş'a da isteklerini iletirken Başkan Vekili Sabri Sadıklar ve Yönetici İsmail Hakkı Gül'e tepkiliydi. Taraftarlar, Sadıklar ve Gül'ün derhal kulüpten uzaklaştırılmasını, yerlerine İstanbul'dan onay beklemeden iş bitirecek, camiadan birilerinin getirilmesini talep etti ve "Sayın Altınbaş unutmamalıdır ki, hiç bir memur bu işi gerçek Göztepelilerin yaptığı şevk ve aşk ile yapamaz" dedi. 
Başkan Vekili Sabri Sadıklar'ın Tavşanlı Linyitspor maçında çıkacak ters bir sonuç halinde kendilerini korumak için maç öncesi bazı kişilere çok sayıda bilet dağıttığını iddia eden taraftarlar "Dağıtılan biletlerden bazıları kanıt niteliğinde elimizde. Maç akşamı kulup binası harabe haline gelirken Sabri Sadıklar'ın odasının kapısının bile zorlanmaması midemizi de bulandırmıştır" ifadesini kullandı. Taraftarlar olayları, ülkenin içinde bulunduğu zor duruma, Göztepe'nin küme düşme acısının da eklenmesi, ayrıca emniyet güçlerinin sağduyulu davranmaması sonucu oluşan bir toplumsal patlama olarak yorumladı. 

Taviz yok
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, F.Bahçe-G.Saray derbisinin ardından bir taraftarın öldürülmesi ve Göztepe-Tavşanlı maçı sonrasında stat içi ve dışında yaşananlar ile ilgili açıklama yaptı. Kılıç, "Failler hakkında sadece 6022 sayılı yasaya göre değil, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre de işlem yapılacağını söyledi. Kılıç, "Eğer birileri hakim ya da savcılarımızın konulara duyarsız olduğu ya da gerekeni yapmadığı yönünde yanlış bir düşünceye sahipse, yargılama süreçleri başladığında hakim ve savcılarımızın meseleye ne kadar özenli yaklaştıkları ve bu konularda ne kadar tavizsiz oldukları net olarak göreceklerdir. Buradan taraflara net çağrımızı yineliyoruz; Türkiye'de herkes kanunlara uymakla yükümlüdür" dedi.

Ben düşürdüm ben çıkarırım

İlk kez düşme acısı yaşadığını söyleyen Teknik Direktör Kılıç, Göz-Göz'ü şampiyon yapmak istiyor

Tavşanlı Linyitspor maçı sonrası biber gazından fenalaşan ve hastaneye kaldırılan Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç evine kapandı. Tecrübeli teknik adamın moralinin çok bozuk olduğu öğrenildi. Kariyerinde birçok şampiyonluğu bulunan ve ilk kez küme düşme acısını yaşayan Kılıç'ın yakın çevresine "Ben hiçbir zaman sorumluluktan kaçmam. Ben düşürdüm bu takımı ben çıkarırım. Verilecek her görev hazırım" dedi.

Sorumluluk alırım
Hakkında çıkarılan 'başka takımlarla görüşüyor' dedikodularının kendisini çok üzdüğünü dile getiren Kılıç, "Ben öyle karakterde bir adam değilim. Göztepe'yi seven herkes gibi ben de üzgünüm. Yaşananları gerçektende içime sindiremiyorum. Bu konuda tüm sorumluluğu da alıyorum. Ben buradayım. Bu takımın burada olmasında sorumlu ben isem yeniden şampiyon olup 1.Lig'e çıkması için tüm fedakarlıklara hazırım" dediği öğrenildi.

PTT 1. Lig'e tescil itirazı
Göztepe ile birlikte PTT 1.Lig'den düşen Kartalspor'un Başkanı Hamza Tozkoparan, ligin tescilinin iptali için Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Futbol Federasyonu Ana Statüsü'nün 76. maddesinin ağır ihlali nedeniyle kulübümüz PTT 1. Lig'in tescilinin iptali için TFF'ye başvuruda bulunmuştur" denildi. Başkan Tozkoparan, aynı ligde bulunan MKE Ankaragücü Spor Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda mali sorumluluklarla ilgili maddeleri yerine getirmediğini ve bunun da TFF'nin 76. maddesine aykırı olduğunu ileri sürdü. Tozkoparan, "Ankaragücü bütçesini genel kurulda kabul ettiremedi. Kurallar gereği bu takımın bu ligde yer almaması gerekiyor. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. FIFA ve UEFA'nın kurallarına göre ligin tescil edilmemesi lazım. Federasyon bunu yok sayarsa Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağız" ifadelerini kullandı. Ligin tescilinin iptali durumunda küme düşen Kartalspor'un yanısıra Ankaragücü ve Göztepe de yeniden PTT 1.Lig'de mücadele edecek.

Editör: TE Bilişim