Konak Belediyesinden 9 Eylül Mesajı Konak Belediyesinden 9 Eylül Mesajı
Aday gösterilmediği için CHP'den istifa ederek DSP'den Konak adayı olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın şehrin merkezindeki seçim afişi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yırtılarak iş görmez hale getirildi. Çirkin olay üzerine Başkan Tartan, bir açıklama yaparak yaşananları kaygı ile izlediğini açıkladı. 

Başkan tartan'ın açıklaması şöyle:
"Yirmi yılı aşkın bir süredir topluma hizmet veren bir kişi olarak, son beş yıldır da büyük bir onurla halkımın desteğiyle Konak Belediye Başkanlığını görevini yürütüyorum. 30 mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde ilkesel ve yönetsel anlamda yaşadığım farklılıklar nedeniyle kurucusu olmaktan onur duyduğum CHP den ayrılarak saygın devlet adamı sayın Bülent Ecevit’in yapılandırdığı Demokratik Sol Parti (DSP)den Konak Belediye Başkan adayı oldum.
Bugüne kadar halkımla iç içe ve sevgi eksenli çalışmalarımı adaylık sürecindeki kampanyama da yansıtamaya çalıştım. Zor koşullara ve baskılara rağmen seçim kampanyamı etik değerler, halka saygı çerçevesinde yürütmeye çalışıyorum. Bu çerçevede kentin çeşitli yerlerinde yer alan afiş ve pankartlarımın çeşitli kesimlerce vicdan ahlak ve terbiye dışı hatta gözleri oyularak ortadan kaldırılmasına yönelik gelişmeleri kaygıyla izliyorum.

Halktan yüze 65 oranında destek almış, sevilmiş ve “Halk Adamı” olma ötesinde hiçbir kusuru olmayan Hakan Tartan’ın kampanyasına yönelik bu çirkin görüntüleri halkımın takdirine bırakıyorum. Siyaseti hizmet sevgi ve başarış eksenli bir olgu olarak gören bir kişi olarak yaşananları İzmir’in ve toplumun geleceği adına endişe ile izliyorum. Halkımın da bu konudaki tepkilerini ve tedirginliğini görüyorum. Ne olursa olsun; cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini sonsuza dek yaşatmaya Allah bana sağlık ve ömür verdiği sürece devam edeceğim.

Hakan Tartan’ın demokrasi insan hakları Atatürk ve cumhuriyet mücadelesi kim ne yaparsa yapsın devam edecektir. Bu gelişmeler anketlerde bana yönelik verilen yüzde 60’lar düzeyindeki desteği daha da yukarılara taşıyacaktır. Hizmet değil; kin ve nefret, “Küçük olsun benim olsun”, “Odun koysak seçilir” anlayışındakiler dün olduğu gibi bugün de tarihin tozlu sayfalarında yok olup gitmeye mahkumdur.Bizden umut sevgi ve bekleyen gelecek kuşaklar yapılan çirkinlikleri değil Hakan Tartan’ın gençler, kadınlar ve toplum için yaptığı güzel hizmetleri anacaklardır. Büyük sevgi duyduğum halkıma saygıyla arz ederim."
Editör: TE Bilişim