29 Ekim Coşkusu 29 Ekim Coşkusu
“Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentler hızla gelişir” inancını taşıyan Başkan Şenol’un görev süresi içinde, sağlık alanında örnek proje ve hizmetler birer birer hayata geçirildi. ‘Evde hasta ve yaşlı bakım’, ‘ücretsiz nakil ambulansı’, ‘hoşgeldin bebek’, ‘7 gün 24 saat cenaze raporu’, ‘diyetisyen’, ‘psikolojik danışmanlık’ gibi proje ve hizmetlerin yanı sıra, geçen dört yıl içinde, vatandaşlara yönelik 3 bin 228 tansiyon, bin 685 enjeksiyon, 468 pansuman, bin 786 laboratuar, 75 EKG hizmeti verildi. Hizmeti hastanın ayağına götüren belediye, müdürlük bünyesindeki poliklinik ve laboratuarda, muayene olmak için belediyeye gelen vatandaşların ve belediye personelinin tüm sağlık kontrollerini ve tahlillerini yapmayı sürdürüyor.
RUHSAL VE FİZİKSEL DESTEK
Sosyal belediyecilik anlayışıyla kurulan ve bu yönde faaliyet gösteren, müdürlük, belediye sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlara koruyucu hekimlik çalışmalarının yanı sıra, bireyin bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan güçlü olmasını sağlamak için eğitim ve seminerlerle de destek oluyor. Vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerini amaç edinen müdürlük, diyetisyen hizmetiyle fazla kiloların yol açacağı hastalıkların önüne geçiyor. Ayrıca ‘psikolog destek hizmetiyle’, özellikle çocukların ve kadınların yanında yer alıyor. ‘Evde bakım projesiyle’ hasta, yaşlı ve yatalak durumdaki vatandaşların bakım ve tedavileri dışında, evlerinin bakım-onarımı yapılıyor. Ücretsiz hasta nakil ambulansı hizmetinin de entegre edildiği proje kapsamında, giyimden gıdaya, yakacaktan hijyen bakımına kadar her tür ihtiyaçları gideriliyor. Projeden yararlanan hasta ve yaşlı sayısı bin 300’ü geçmiş durumda.
Sosyal Yardım İşleri ile Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürütülen ‘ho geldin projesiyle’, hamileler doğum öncesinden itibaren ziyaret ediliyor. Doğum sonrası dikkat edilmesi gerekenler ile bebek bakımı konusunda bilgiler içeren kitapçık verilen anneler ile bebeklerinin sağlık durumu kontrol ediliyor. Bebekler için hazırlanmış hediye paketleri veriliyor. Türkiye’de ilk kez 7 gün 24 saat ölüm raporu hizmeti vermeye başlayan müdürlük, cenaze ve taziye ekibi oluşturdu. Yine Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projeyle ayran, pide ve çay ikramı dışında, mezarlıklara otobüs servisi kaldırıyor. İl dışında defnedilecek cenazelerin ücretsiz nakli sağlanırken, İzmir dışında ölen ve Gaziemir’de toprağa verilecek olan cenazeler de ücretsiz getiriliyor.
Editör: TE Bilişim