Çiğli'de Atık Yağ Getirene Ödül Çiğli'de Atık Yağ Getirene Ödül
Bazı idari birimlerin de taşınacağı yeni şantiye binasını gezen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, önümüzdeki günlerde hizmete girecek şantiye ile hizmet kalitesini daha da yükselteceklerini söyledi.Çiğli Belediyesi’nin 4,5 milyon liralık yatırımla tamamladığı şantiye tesislerinin önümüzdeki günlerde hizmete giriyor. Belediye şantiyesinde araç parkuru, kent mobilyalarının üretiminin yapılacağı atölyeler ile araç bakım ve tamir atölyeleri bulunuyor. Ayrıca fen işleri, park bahçeler, temizlik işleri gibi teknik müdürlükler de yeni tesislere taşınacak
İstasyonaltı Mahallesi’nde hizmet veren mevcut 2 bin 700 metrekarelik belediye şantiye binasının kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle, Uğur Mumcu Mahallesi’nde içinde idari binaların yanı sıra yemekhanesi, soyunma odaları, fitnes ve toplantı salonu ile duşları bulunan yeni şantiye tesisi projelendirildi. İnşaat çalışmaları tamamlanan, içinin mefruşat işlemleri devam eden yeni şantiye tesisi toplam 16 bin 500 metrekarelik alanda yapıldı. Tesisin çevresinde ise mahalleye hizmet verecek pazaryerinin inşaatı da önümüzdeki günlerde başlıyor. Bölgede ayrıca yeşil alan ve park da yapılarak halkın hizmetine sunulacak.
BAZI İDARİ BİRİMLER ŞANTİYEYE

Şantiye binasına fen, temizlik ve park ve bahçeler müdürlüklerinin ana hizmet birimleri taşınacak. Bu birimlerin temel hizmetleri şantiyeden yürütülecek ve belediyede ise vatandaşın işlemlerin takip edebilmesi için birer birim bulundurulacak. Şantiye alanında ayrıca araç bakım üniteleri, konteyner, bank gibi malzemelerin üretim atölyeleri de olacak. Ayrıca tüm işçilerin ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir bina yapıldı. Burada yemekhane, fitness salonu, duşlar, soyunma odaları, çay ocağı, toplantı salonu, doktor, berber ve sendika odaları hazırlandı. Açık havada ise kamelyalar ve tüm hizmet araçları için park alanı da hizmete girecek.

EN MODERN ŞANTİYE

Başkan Metin Solak, Çiğli’de İzmir’in en modern ve donanımlı şantiyesini hizmete sunacaklarını söyledi. İşçilerin fitnes salonundan, duşlara, yemekhaneden dinlenme alanlarına kadar birçok ayrıntının planlandığını belirten Başkan Solak, “İnşaat çalışmaları, çevre düzenlemesi ve bahçe asfaltlanması tamamlandı. Şu anda binalarımızın mefruşatı devam ediyor. Marangozhanemiz yeni yerinden hizmet üretmeye başladı. Peyderpey taşınma işlemi devam edecek. Belediyede şantiyeyle ilgili birimlerimizi de buraya alarak, hizmetlerimizde bütünlük ve devamlılık sağlayacağız.” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim