Kars sağlık müdürü Dr. Hasan Tuncer Kars sağlık müdürü Dr. Hasan Tuncer
 KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, yeni açılan bölümlerle öğrenci sayısını 16 bine çıkacağını ve üniversitenin bölge üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü kaydedi.
20 yaşında olan ve 20 yıllık bilgi ve birikimi ile Kafkaslara Kars’tan açılan kapının adından da anlaşıldığı üzere ‘Kafkas’ üniversitesi olduğunu belirten Rektör Özcan; “3 bölüm ile eğitim öğretime başlayan KAÜ, bugün 20 yaşında ve her geçen gün daha da büyüyor. Büyümeğe de devam edeceğiz” dedi.
BİR ÇOK YENİ BÖLÜM AÇILDI
Hedeflerinin hızla büyüyen ve gelişen bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Sami Özcan; “Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Kuş Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ebu’l Hasan Harakani Araştırma ve Uygulama Merkezi, Veteriner Fakültesi Bünyesinde “ Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma Rehabilitasyon ve Araştırma Ünitesi”, Fen-Edebiyat Fakültesi Bünyesinde Türk Halk Bilimi Bölümü, Fen-Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatlar Bölümü, bünyesinde Türkçe, İngilizce, Fransızca, Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı, Devlet Konservatuvarı Bünyesinde Türk Halk Müziği Bölümü ve Anabilim Dalları, Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi II.Öğretim Programı, Eğitim Fakültesi bünyesinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Programı, Eğitim Fakültesi Bünyesinde, Yabancı Diller Bölümü ve Bölüme Bağlı Arapça ve İngilizce Programları, Eğitim Fakültesi Bünyesinde; Özel Eğitim Bölümü ve bölüme bağlı Çok Engelliler, Görme Engelliler, İşitme Engelliler ve Üstün Zekalılar Programı, Eğitim Öğretim Yılında Eğitim Fakültesi Bünyesinde Mezunlar için Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı, Kağızman Meslek Yüksekokulu bünyesinde Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı II. Öğretim Programı ile Bankacılık ve Sigortacılık Programı II. Öğretim Programı gibi bir çok yeni bölüm açıldı. Biz göreve gelirken hedeflerimiz vardı. Ve o hedeflere doğru ilerliyoruz” diye konuştu.
KARSLILAR KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE KENDİ EVLATLARIYMIŞ GİBİ SAHİP ÇIKMALIDIR
Kars her yıl bir çok yeni öğrencinin geldiğini ve bir takım sorunlarla karşılşatıklarına şahit olduklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Sami Özcan; “Özellikle Karslılar kente gelen öğrencilere kendi evlatları gibi sahip çıkmalıdır. Çünkü bu öğrencilerin buradaki ilk intibaları çok önemlidir. Eğer bu çocuklara biz hak ettikleri değeri, sevgiyi gösterirsek KAÜ’nün öğrenci sayısında da önemli artış kaydedilir. Çünkü buradan her anlamıyla memnun kalan öğrenciler, yakınlarını, arkadaşlarını da burda okumaları için, KAÜ’ye tercih vermeleri için refarans oluyorlar. Özelikle kira konusunda yüksek fiyatlardan yakınan öğrencilerimize yardımcı olunması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bizlerin evlatlarıda dışarıda başka illerde üniversite okuyor. Onlarda aynı sıkıntıları yaşıyordur muhakkak. Bundan dolayı Karslılardan öğrencilerimize sahip çıkmalarını bekliyorum” şeklinde konuştu.

İzmir Haber 

Editör: TE Bilişim