Dünya Eğitimde Teknoloji Yarışında Dünya Eğitimde Teknoloji Yarışında
Karaaslan, öğrenci ve akademisyenler için yabancı dil çok önemlidir. Biz Dumlupınar Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin çok güzel bir İngilizce öğrenerek mezun olmasını istiyoruz. Yabancı Diller Yüksekokulu bunun en önemli alt yapısını oluşturacaktır” dedi.
Göreve geldikleri günden beri üniversitenin gelecek hedeflerine yönelik alt yapı çalışmalarının üzerinde önemle durduklarını kaydeden Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, daha önce 4 yıllık Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun da YÖK Başkanlığınca uygun görülerek Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiğini süreçlerin devam ettiğini bildirdi.
Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, meslek yüksekokulları programlarını da yeniden gözden geçirdiklerini, talep edilen yeni bölümler açtıklarını, akademisyen ihtiyaçlarını giderdiklerini, meslek yüksekokullarına güç kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

YÜKSEKOKULLARIN KURULMASINDA SÜREÇ NASIL İŞLİYOR
4 yıllık yüksekokulların kurulmasında süreç YÖK Başkanlığı’nın uygun görmesinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na karar gönderiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygun görüşü sonrası Bakanlar Kurulu’na, Bakanları Kurulu’nun kararı imzalaması sonrası Cumhurbaşkanı'na karar gönderiliyor. Cumhurbaşkanının imzası sonrası Resmi Gazete’de yayımlanarak yüksekokul açılma süreci tamamlanıyor.

Editör: TE Bilişim