Kan bağışı kampanyası Kan bağışı kampanyası
Ödemiş'e yapılacak uluslararası standartlarda motodrag pisti için yeni bir proje hazırladıklarını ancak destek almayı çok zor gördüklerini dile getiren Keskin, “Motodrag pisti için projeyi hazırlayıp Spor Toto'ya sunduk. Ancak ben hep konuya olmaz gözüyle baktım. Açıkçası bana olacak gibi gelmiyordu. 31 Ocak'ta Spor Toto'dan ödenek çıktığına dair yazı elimize ulaştı büyük sevinç yaşadık. Yazıda 90 gün içinde ihaleye çıkılması isteniyor. Bu nedenle daha önce İzmir yolu kenarında yapılmasını planladığımız pisti daha uygun ve hemen harekete geçebileceğimiz Kültürpark yanındaki alana inşa etmeyi uygun bulduk. Bu konuda Mehmet Yeşil'in büyük emekleri var, projeyi hazırlayan belediyemiz çalışanlarının emekleri var. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
Konuyla ilgili söz alan bağımsız belediye meclis üyesi Mustafa Ali Fırtına, Ödemiş Belediyesi Başkanı Bekir Keskin'i yaptığı bu özeleştiri nedeniyle tebrik ederek, baştan beri bu projeye inandığını söyledi.
Fırtına; projenin Ödemiş'te uygulanmasında etkisi olan en önemli ismin motodrag yarışlarında 4 kez Türkiye şampiyonu olan Ödemişli İsmail Yeşil olduğuna dikkat çekerek pist içerisinde bulunan şeref tribününe “Şampiyon İsmail Yeşil Şeref Tribünü” adı verilerek yarışçının isminin yarınlara taşınmasını önerdi. Başkan Keskin tarafından da makul bulunan bu öneri değerlendirmeye alındı.
Fırtına'nın ardından söz alan AK Partili belediye meclis üyesi Hayrettin Özbudak ise, Keskin'in projenin gerçekleşmesinde destek sağlayan hükümete hiç değinmediğini belirterek, “Spor Toto Teşkilatı özerk bir kurum mudur? Özerk değilse nereye bağlıdır?” diye sordu. Özbudak'ın bu sözleri üzerine tartışma başladı. Özbudak, daha önce mecliste Ödemiş'teki bazı projelerin hükümet tarafından engellediğine dair imalar yapıldığını belirterek, “Motodrag ile ilgili bu güzel gelişmede de Spor Toto'nun bağlı olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, bakanımız Sayın Suat Kılıç' ve konuyla ilgilenen AK Partili il ve ilçe yöneticilere de teşekkür edilmesi gerekmez miydi?” dedi. Keskin, projeye destek alınmasının sadece siyasete bağlanamayacağını belirterek, “Bu projeyi hazırlayan Ödemiş Belediyesi var. Bunun için yoğun emek sarf eden Mehmet Yeşil ve arkadaşları var. Bu proje bir gecede oluşmadı ya da oradan buradan gelmedi. Mahmut Badem'in gazetelerdeki beyanatlarını okudum. Açıkçası şaşırdım. Bu projeye kimse sahip çıkamaz. Bu proje Ödemiş'in projesidir. Projesi olmayana destek verilmiyor. Konunun sadece siyasetle çözüldüğünü belirtmek bu kadar emek sarf edenlere haksızlık olur” şeklinde konuştu. Hükümetin de mutlaka konunun çözülmesinde payı olduğunu ifade eden Keskin, “Ödemiş ile ilgili 9 maddelik bir liste var, bunun çözülmesinde de AK Parti hükümetinden aynı ilgi ve desteği bekliyoruz” dedi.
Tartışmaların ardından Kültürpark doğusuna yapılacak uluslar arası standartlardaki pist oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca yıkımı gündemde olan otogardaki esnafların yıkım ve imar plan tadilatı ile ilgili itirazları da görüşüldü. İtirazlar komisyona sevk edildi ve komisyonun konuyu görüşmesi için toplantıya yarım saat ara verildi.
ÇÖP KONTEYNIRLARI
17. madde olan yer altı çöp konteynırı sistemlerinin imalatı ve satışının belediyece yapılması konusu da tartışmalara sahne oldu. AK Partili meclis üyesi Hayrettin Özbudak, bu sistemin belediyece imal edilip satılmasının ve kar elde edilmesinin yanlış olduğunu ve sanayi esnafıyla belediyenin bu durumda karşı karşıya gelebileceğini söyledi. Ödemiş Belediyesi'ne yeraltı çöp konteynırları içinde birçok il ve ilçe belediyesinden yoğun talep olduğunu aktaran Keskin ise imalatın yine sanayide yapılacağını ancak ufak eklemeler dışında belediye tarafından bir imalat gerçekleşmeyeceğini söyledi. Sanayi esnafının bu konuda belediyelerden gelen talebi karşılayamadığını da söyleyen Keskin, yeraltı çöp konteynırı sisteminin patentini de alacaklarını aktardı.
Belediyenin böyle bir imalat ve satış işine girmemesi gerektiğini ve bunun sanayi esnafı üzerinden para kazanmak gibi olduğunu kaydeden Özbudak, ise bu maddeye ret oyu vereceğini söyledi. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıda ayrıca ilçe emniyet müdürlüğü binasının restore edilmesi, çevre yolundaki imar plan tadilatı da oybirliği ile kabul edildi. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan başkan Keskin, Kent Konseyi'nin yeni merkezinin 17 Şubat'ta, ÖYKAM'ın da 25 Şubat'ta açılacağını söyledi.
Bağımsız üye Mustafa Ali Fırtına da 25 maddelik gündemin yorucu olduğunu belirterek, yoğun gündemin olduğu aylarda toplantıların ayrı tarihlerde iki oturum halinde yapılmasının daha sağlıklı bir çalışma ortamı sağlayacağını söyledi.


Editör: TE Bilişim