İZKA’dan Ödemiş Belediyesi’nin 2 Projesi’ne Destek İZKA’dan Ödemiş Belediyesi’nin 2 Projesi’ne Destek
Açıldığı günden bu yana sürekli ve tematik sergileri, kütüphane ve arşiv bölümleriyle kent müzesi kurmak isteyen belediyelere örnek olan ÖYKAM tarafından yayımlanmaya başlanan akademik kitapların web sitesi üzerinden de satılmaya başlandığı bildirildi.
Ödemişle ilgili araştırma yapan veya Ödemiş kültür ve tarihine ilgi duyan okurlar, yaklaşık bir aydır ÖYKAM’ın kitap reyonunda satılan kitapları, bundan böyle müzenin web sitesinde (www.oykam.org) oluşturulan sipariş bölümü üzerinden de edinebilecekler. Ödemiş Belediyesi web sitesinin (www.odemis.bel.tr) duyurular bölümündeki link de kitapseverleri müzenin web sayfasındaki sipariş sayfasına yönlendirecek.
Yapılan açıklamada, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Engin Berber tarafından kaleme alınan “İzmir Yangını Hakkında Ön Rapor, Örnek Olay: Ödemiş-Birgi'nin Yakılması" başlıklı kitap, Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilli hazırlandı. Berber, 13 Eylül 1922'de başlayan büyük İzmir yangını konusunda akademik olmayan yaklaşımları belgeler eşliğinde eleştiriyor ve 2 Eylül'ü 3 Eylül 'e bağlayan gece başlayan Birgi Yangını'na ışık tutuyor.
"Ödemişli Bir Özgürlük Savaşçısının Kaleminden İlk Kurşun ve Sonrası, Ali Orhan İlkkurşun'un Anıları" başlığını taşıyan kitap da yine Prof. Dr. Engin Berber ile öğrencileri Taner Bulut ve Tülay Gül tarafından yayıma hazırlandı. Kitap, Yunan Ordusu'na karşı eski adı Hacı İlyas olan İlk Kurşun köyünde kurulmuş milli cephenin kumandanlığını yapmış Ödemişli yedek subay Ali Orhan Bey'in gözünden ve de hiç yayımlanmamış başka anılardan hareketle Milli Mücadele döneminde Ödemiş ve Batı Anadolu’yu ele alıyor. 



Editör: TE Bilişim