Mahmut Badem ilk sözünü tuttu Mahmut Badem ilk sözünü tuttu
1967 yılında açılışı gerçekleştirilen ve 46 yıldır belediye hizmetlerine ev sahipliği yapan binanın yıkımı ile ilgili çalışmalar bugün resmen başladı. Binaya gelen kepçe ile binanın doğu yüzünde ilk yıkım gerçekleştirildi.
Hurda demir, kablo ve kapı-pencere doğramaları karşılığında ihalesi yapılan binanın yıkımından sonra ortaya çıkacak 740 metrekarelik alanın üzeri Kent Meydanı düzenlemeleri başlayana kadar asfalt ya da kilit taş ile örtülerek toz oluşumu önlenecek. 46 yıllık binadan çıkan demir ve diğer hurda malzemeler Bayram Sokak’ta ayıklanırken, geriye kalan moloz belediye fen işleri ekiplerince taşınacak.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, “Kent Meydanı düzenlemesi kapsamında ilk etapta belediye hizmet binasının yıkımı gerçekleştiriliyor. 30 gün içinde tamamlanacak çalışmalar sonucunda oluşacak 740 metrekarelik alan da Üç Eylül Tayyare Parkı ve c’nı birleştirmiş olacak. Parkın ve esnaflarımızın toz sorunu yaşamamaları adına ortaya çıkacak alan doldurularak üzeri asfalt ya da kilit taş ile kaplanacak. Kent Meydanı çalışmaları başladığında yeniden değerlendirilecek. Binanın yıkımını gerçekleştiren firma bu işi binadan çıkan hurda demir ve diğer geri dönüştürülebilir malzemeler karşılığında yapıyor” dedi.
Yıkım işini alan müteahhit Öz Dünkar firması adına konuşan Cemal Dündar da, yıkım çalışmalarının 10 gün içinde bitirileceğini söyledi.
Vatandaşlar ise, eski binanın artık işlevini tamamladığını belirterek, Ödemiş’in yeni bir kent meydana kazanmasından dolayı sevinçli olduklarını söylediler.
Editör: TE Bilişim