Kan bağışı kampanyası Kan bağışı kampanyası
Motodrag şampiyonu olan oğlu İsmail Yeşil ile birlikte basın açıklaması yapan Yeşil, Ödemiş'e inşa edilecek motodrag pistinin Avrupa'nın ikinci pisti olacağını ifade etti. Yeşil açıklamasında, “Öncelikle büyük bir hizmetin Ödemiş'imize kazandırılmasından dolayı son derece mutluyum. İsmail Yeşil bu yöre halkının desteklerinden ilham alarak Ödemiş'imize değişik şampiyonluklar getirmiştir. Bunda Ödemişli hemşerilerimizin emekleri büyüktür. Ödemişimizi bu etkinlikler sayesinde tanıtmaya çalışıyoruz. Daha büyük organizasyonlar için Ödemiş'imizde uluslar arası bir motodrag pisti ihtiyacı doğmuştur. Buradan hareketle yola çıkarak motodrag pistinin ilçemize kazandırılmasında başta Sayın Kaymakamımız ve tüm mülki amirlerimizin büyük desteklerini gördük. Bunun yanında Ödemiş Emniyetspor Kulübü ve Ödemiş Belediyespor Kulübü'nün değerli yöneticilerin şükranlarımızı arz ederim” ifadelerini kullandı.
Motodrag pistinin proje hazırlık süreci ve destek alınması konusundaki çalışmaları da anlatan Yeşil, “Proje hazırlık çalışmalarında ve yer tahsisi konusunda Ödemiş Belediyesi Başkanımız Sayın Bekir Keskin'e başvurduk. Kendileri her şekilde projeye destek vereceklerini söylediler. Başkanımızdan aldığımız destek ile çalışmalarımıza hız verdik. Başkanımızın yazmış olduğu istek yazısını Ankara'da Spor Toto Genel Müdürlüğü'ne ilettik. Başvurumuz esnasında Spor Toto Genel Müdürlüğü ödenek tahsisi için yetkili idi. 2011 yılında Spor Toto Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlandığı için talebimiz bir yerlerde takılı kaldı. Bu aşamadan sonra bölgemizin milletvekili Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'a konunun aktarılması için eski belediye başkanımız ve AK Parti İl Başkan Yardımcımız Sayın Mahmut Badem'e konuyu ilettim. Kendileri de bu işin takipçisi olacağını ve konunun acil çözümü için devreye gireceğini ifade ettiler. Daha sonra Türkiye Motosiklet Federasyonu'ndan bana gelen haberde Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç tarafından Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'na Ödemiş motodrag pisti ödeneğinin çıkarılması için talimat verilmiş. Destek ve katkılarından dolayı sayın Mahmut Badem'e şükranlarımı sunuyorum. Bu gelişmeleri belediye yetkilileri ile paylaştım. Bu başarı yarışlarda bizleri destekleyen Ödemiş halkımızındır. Pist uluslararası standartlarda Avrupa'nın ikinci büyük pisti olacaktır. Birincisi Almanya'dadır. 4 bin kişilik tribünü, 55 kişilik protokol tribünü inşa edilecek. Bundan sonra bu sayede Avrupa motodrag yarışlarının Türkiye ayağı ilçemizde yapılacaktır. Bu çalışmalar hem ilçemizin tanıtımına hem de Ödemiş esnafına fayda sağlayacaktır” dedi.
Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Yeşil, “Ayrıca Ödemiş Belediye Başkanı Sayın Bekir Keskin'e, eski emniyet müdürlerimiz Sayın Mustafa Saygı, Sayın Yaşar Özdemir ve Sayın Osman Aral'a, belediye meclisi üyesi Sayın Mustafa Ali Fırtına'ya, Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sayın Mehmet Urtimur'a, İmar ve Şehircilik Müdürü belediyede görevli inşaat mühendisi Sayın Bülent Akça, mimar Sayın İsmail Gürkan'a ve Ödemiş Belediyespor genel sekreteri sayın Kadir Yıldız'a teşekkürü borç bilirim” dedi.
Editör: TE Bilişim