Kan bağışı kampanyası Kan bağışı kampanyası
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Bitki Pasaportu Kayıt Sistemi'ne operatör kayıtlarını tamamlamış ve operatör kayıt sertifikalarını almış üreticilere yönelik Ödemiş Belediye Nikah Salonu' düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli sorumlu Ziraat Mühendisi Ömer Faruk Tutar ve 72 üretici katıldı.
Toplantıda pasaport sistemi ve uygulamaları hakkında bilgiler verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, ilçedeki fidan ve süs bitkisi üretim potansiyelinden bahsederek, ilçe müdürlüğü olarak bitki pasaportu kayıt sistemine gerek teknik personel, gerekse donanım olarak hazır olduklarını, 1 Mart 2012 tarihinden itibaren ilçeden çıkışı yapılacak olan tüm meyve fidanı ve süs bitkilerinin artık bitki pasaportu ile gideceğini belirtti.
Konuşmanın ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ömer Faruk Tutar tarafından, operatörlere ve sorumlu ziraat mühendislerine kayıt sistemi hakkında ve bitki pasaportu basımı hakkında bilgiler verildi.
Ömer Faruk Tutar, 1 Mart 2012 tarihinden itibaren artık tüm meyve fidanı ve süs bitkilerinin sevkiyatının bitki pasaportu ile yapılacağını, bunun için gerekli tüm donanımlara ilçe müdürlüğü olarak sahip olduklarını, 1 Mart tarihinden sonra sevkiyatlar esnasında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için üretici ve operatörlerinde bitki pasaportu kayıt sistemi konusundaki aksaklıkları bir an evvel gidermeleri gerektiğini belirtti.


Editör: TE Bilişim