Okuldan atılan öğrenci öğretmenlere bıçakla saldırdı Okuldan atılan öğrenci öğretmenlere bıçakla saldırdı
Boğazlıyan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Yozgat Milletvekilleri Sadir Durmaz, Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, emniyet ve jandarma mensupları ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende Şehit Mustafa Erdoğan'ın özgeçmişinin okunmasından sonra kürsüye gelen şehit babası Ramazan Erdoğan, oğlunun Yozgat'ı, Yozgatlıyı ve tüm Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, "Biz onu Allah'a, sonra da size emanete ediyoruz. Bundan sonra emanetinize sahip çıkınız. Çanakkale'de Kınalı Hasan vardı, o vatan için şehit düşmüştü. O nesil devam ediyor. Şimdi de yine aynı yerden, yiğidin harman olduğu yer Yozgat'tan kınalı Mustafa çıktı. Bundan sonra onun adı Kınalı Mustafa. Annesi onu Şırnak'a, Cudi Dağı'na, kahpelerin bulunduğu yere, vatan ve millet düşmanlarına, devlet ve din düşmanlarına karşı mücadele etsin diye gönderdi. Annesi ve babası onu çok severdi. Lütfen sizler de onu çok sevin. Bugün ağlama günü değil, kahpeleri sevindirmeyeceğiz. Dimdik duracağız. Onları sevindirmeyeceğiz" dedi.
Cenaze törenine katılanlardan provokasyona izin verilmemesini isteyen Erdoğan, "Acımız çok büyük. Bu anlatılmaz, sadece yaşanır. Ama Rabb'im bu acıcıyı bir daha hiç kimseye yaşatmasın. Ricam şu, vakarlı bir duruş sergileyerek şehidimizi yerine götüreceğiz, ait olduğu yere teslim edeceğiz. Prokovaktif eylem ve söylemlere müsaade etmiyorum. Kimse de etmesin. Şehide yakışır bir şekilde uğurlayacağız" diye konuştu.
Şehidin annesi Tuğba Erdoğan ise, oğlunun bayrağa sarılı oğlunun tabutuna bakarak, "Seni Peygamber Efendimizin yanına gönderiyorum. Selam söyle, seni bağrına bassın. Hz. Hamza'nın yanına gönderiyorum. Onun gibi yiğit bir evlatsın" dedi.
Törende Konuşan Vali Necati Şentürk de çatışma sonrası şehitlerin intikamının alındığını, kanlarının yerde kalmadığını söyledi. Kılınan cenaze namazının ardından, şehit Mustafa Erdoğan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra ambulansla toprağa verileceği Derecepni köyüne götürüldü






Editör: TE Bilişim