7. Belevi Şeftali Festivali 7. Belevi Şeftali Festivali
Selçuk Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, Cumhuriyet Savcısı İhsan Tabur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Buradaki törene CHP Selçuk İlçe Örgütü üyeleri, ellerinde karanfillerle geldi. CHP İlçe Örgütü'ne Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür de eşlik etti. Başkan Ülgür, buradaki törene katılan tüm katılımcılar ile tek tek tokalaşarak herkesin bayramını kutladı. Tüm katılımcılara karanfil dağıtan CHP'liler ise, tören sonunda ellerindeki karanfilleri Atatürk büstüne bırakarak resmi bayramlarda yapılan yönetmelik değişikliğini alkışlarla protesto etti.
23 Nisan Bayramı için hazırlanan kutlama etkinlikleri, Selçuk Belediyesi tören alanında devam etti. Kutlama etkinliklerine Kaymakam Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, Cumhuriyet Savcısı İlhan Tabur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek ve diğer protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, üç öğrencinin protokole çiçek vermesiyle devam etti. Törende günün anlamıyla ilgili konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek, 23 Nisan tarihinin Türk Milleti için dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, "Tarihin çeşitli devirlerinde acımasız saldırılar yapıldı. Türk Milleti bu saldırıları bertaraf etmeyi başarmıştır" dedi.
Çanakkale Savaşları'nı anlatan ve burada kazanılan zaferin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatan Şimşek; şunları söyledi: "Bu anlayışla Milli Egemenliğimizin ilan edildiği ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Çocuk Bayramını bir kez daha kutluyorum" diye konuştu.
Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden kutlama programı, 23 Nisan haftası kapsamında ilçedeki okullar arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Kutlama programı öğrencilerin rengarenk gösterileriyle sona erdi.
Editör: TE Bilişim