Hırsız otelde tatil yaparken yakalandı Hırsız otelde tatil yaparken yakalandı
Resmi olmayan sonuçlara göre 15 oy farkla seçimi kaybeden CHP'li H.Vefa Ülgür'e partililerinden büyük destek geliyor. CHP sandıklara itiraz etti, ilçe seçim kurulu reddetti. CHP itirazı İzmir'e yaptı, İzmir önce 4 sandık, sonra 32 sandığı İzmir'e getirilmesini söyledi. Ancak sandıkları taşıyan minibüsün yolda tekeri patladı. Yaklaşık iki saat gecikmeli olarak sandıklar İzmir'e teslim edildi.

İl seçim kurulu tarafından istenilen 36 sandıktan 19'u sayıldı. Sayılan sandıklardan 1 CHP'nin, 2 Ak Parti'nin oyu arttı. Buna göre aradaki fark 15'ten 16'ya çıktı.

CHP Selçuk İlçe başkanlığının itirazını değerlendiren İzmir İl seçim kurulu, itiraz edilen 36 sandığın açılmasına karar verdi. Önce 4 sandık isteyen İl Seçim Kurulu üyeleri, ardından 32 sandığın daha İzmir'e getirilmesine karar verdi.

Akşam saatinde büyük bir geniş güvenliğinin alındığı hükümet konağı önünde sandıklar emniyet görevlilerinin oluşturduğu şerit nezaretinde minibüse yüklendi. Partililerin de büyük bir konvoyla takip ettiği minibüsün Menderes ilçesi yakınlarında lastiği patladı. İki saate yakın bir çalışmayla lastiği değiştirilen minibüs Selçuk Emniyet ekiplerinin eskortu eşliğinde sağ salim İzmir Büyükşehir Belediyesi Celal Atik Spor Salonuna teslim edildi.

CHP İzmir Milletvekillerinin de bulunduğu burada sabah saatlerine kadar yapılan 19 sandığın sayımı sona erdi. Sayılan sandıklardan CHP'nin 1, AK Partinin 2 oyunun arttığı bildirildi.

Resmi olmayan rakamlara göre 15 oy fark ile Selçuk Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti adayı Dr.Zeynel Bakıcı, aradaki farkı 16'ya çıkardıklarını, sandıkların sayımına kadar dışarıda beklediklerini, kalan 13 sandığın ise bugün saat 14.00'ten itibaren sayılmaya başlanacağını duyurdu.

Editör: TE Bilişim