Buca İlçesi Su Kesintisi Buca İlçesi Su Kesintisi
Olay geçtiğimiz gün Yenigün Mahallesi'nde bulunan okulda meydana geldi. Hem yazın yaklaşması hem de öğrenci ve velileri kaynaştırmak amacıyla okul idaresi "Pilav ve Dans" şenliği düzenledi. Düzenlenen etkinlik beklenenden fazla ilgi görüp pilav yetmeyince okul yönetimi, okulun önünde bulunan seyyar pilavcıdan yaklaşık 60 tabak tavuklu pilav satın aldı. 
Mide bulantıları ve kusma başladı
Alınan pilavların yenmesinin ardından yaklaşık 20 dakika içinde öğrenci ve öğretmenlerde mide bulantısı ve kusma belirtileri baş gösterdi. Birden fenalaşan öğretmen ve öğrenciler Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede 3'ü öğretmen 52'si öğrenci olan hastalara serum tedavisi uygulanırken, 7 öğrenci ve 1 öğretmenin müşahade altına alındığı öğrenildi. Hastaneye bilgi almaya gelen okul müdürü bu sırada öğrenci velileri tarafından tepkiyle karşılandı. 

Veliler müdüre tepki gösterdi
Bir süre sonra kalabalığı yatıştıran okul müdürü, öğrenci velilerine her şeyin kontrol altında olduğunu ve bozuk tavuklu pilavları satan seyyar satıcı hakkında polis ekiplerinin araştırma yaptığını belirtti. Zehirlenme vakasının meydana gelmesinden sonra öğrenci velileri zehirlenme vakasından okul müdürünü sorumlu tuttular. Veliler, okul müdürünün etkinliğe katılanlardan tavuklu pilav için kişi başı 5 lira aldığını ve bu parayla dışarıdan hijyenik olmayan bir seyyar satıcıdan tavuklu pilav aldığını söylerlerken, müdür hakkında şikayetçi olacaklarını belirttiler. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. TANSU EDİP GÖKBUDAK

"Hangi koşullarda yapıldığı bilinmez"
İsmini vermek istemeyen bir öğrenci velisi, "Biz çocuklarımızı buraya emanet ediyoruz. Bir okul müdürü nasıl olur da dışarıdan bilinmeyen bir yerden sağlıksız yiyecek alır. Onun bu sorumsuzluğu yüzünden çocuklarımız hastanede. Durumu daha kötü olan çocuklarımız var. Ve bu çocuklar zehirlenme olayı yüzünden yarın derslerinden eksik kalacaklar, okullarına gidemeyecekler" dedi. 

Editör: TE Bilişim