Fındık üreticisinin beklentisi 8 TL Fındık üreticisinin beklentisi 8 TL
 TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan, dünyanın ikliminin giderek değiştiğini ve sürdürülebilir yaşamın giderek denge kaybettiğini belirterek, yenilenebilir enerjiye geçilmesi gerektiğini söyledi. 
Gözükan yaptığı açıklamada, dünya genelinde sera gazlarının artışından yüzde 65 oranında enerji sektörünün, yüzde 17 ormansızlaşmanın, yüzde 14 tarımsızlığın, yüzde 1 endüstriyel F gazlarının, yüzde 3 atıkların sorumlu olduğunu kaydetti. Güvenli enerji stratejisinin oluşturulması gerektiğini belirten Gözükan, günümüzde tüketilen enerjinin 5'te 4'ünün fosil yakıtlarından elde edildiğini, fosil yakıt tüketiminden aşamalı olarak vazgeçilmesi ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek gerektiğini vurguladı.
Güneş enerjisinin önemine değinen Gözükan, "Yerkürenin yüzeyine iki saat içinde vuran güneş ışığı bile tek başına, insanların bir yıl boyunca tükettikleri toplam enerjiye eşit. Bu güneş ışığının büyük bölümü ısı haline gelirken, güneş enerjisi ayrıca, her biri insanların kullanımına açık olan rüzgar, su, dalga ve biyolojik kütlelerde bulunan enerjiyi de oluşturuyor. Her gün elimize geçen ve yenilenebilen bu büyük enerjinin sadece küçük bir bölümü bile insanoğluna sonsuza dek yetebilir" dedi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim