İzmir merkezli 9 ilde terör operasyonu: 21 gözaltı İzmir merkezli 9 ilde terör operasyonu: 21 gözaltı

Hizmet Turizm organizasyonu ile İzmir'den umreye giden 180 kişi dualarla uğurlandı. Kafile akşam 20:00 ' de İzmir Adnan Menderes Havalimanında toplandı. Umreye giden Ziyaretçiler, akrabaları, eş dost katılımıyla yoğun kalabalığın oluştuğu havalimanında göz yaşları sel oldu. İlk kez gidenlerin yanı sıra daha önce defalarca giden yada ikinci kez gidenlerde de aynı duygu seli hakimdi. Bütün ziyaretçilerin çok heyecanlı ve sevinçli olduğu gözden kaçmadı.  Umreye ikinci kez giden Hasan Usta; ''Çok güzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin. Ben daha öncede gittim yine gidiyorum. O mübarek topraklara zaten doyum olmaz.




Kabeyi muazzamayı görmek Peygamber efendimizi ziyaret ederek sizlerin selamını götürmek inanılmaz bir haz veriyor insana. Ancak burada şunuda belirtmek isterim ki her işin bir ehli yani ustası vardır. Bana sorarsanız bu işin ustası da Hizmet Turizm dir. Geçen senede gittim. İlk kayıt yapılarak taki Umreden gelinceye kadar inanılmaz ilgi ve alaka gösterilmekte. Pasaport işlemlerinde bile sizlere yardımcı oluyorlar. Uçaklar THY uçağı ve çok konforlu. Ziyarete gittiğimiz zaman kullandığımız otobüsler en son model otobüsler. Oteller 4 yada 5 yıldızlı tamamen Türk ahçılar hizmet veriyor. Kafilede 180 kişi var. Kafile başındaki hoca arkadaşlarımız herkesle tek tek ilgileniyor. Herkesin bütün ibadetlerini tam ve gönül rahatlığıyla yapabilmesi için gece gündüz çalışıyor. Gitmeden önce Seminerlerle ve kitaplarla bizlere mübarek toprakların ziyaret usullerini anlatıyorlar. Daha sonra orada yapmamız gereken dua ve ibadetlerle alakalı bilgi ve öğretiler sunuyorlar. Böylece daha gitmeden gitmiş kadar bilgi sahibi oluyorsunuz. Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevverede ziyaret edilmesi gereken bütün yerleri sizlere istisnasız ziyaret ettiriyorlar.



Benim bir tanıdığım daha önce çok gitmişti Umreye bende ümreden geldikten sonra kendisine ziyaret ettiğim yerleri gördüklerimi ve yaptığımız ibadetleti anlattım. Kendisi bana bütün bunları bir seferdemi yaptınız. Ben bunca sene gidiyorum sizin anlattıklarınızın yarısını duymadım deyince bende kendisine bu işin sırrı Hizmet Turizm dedir dedim. Bir başka ümre ziyaretçisi olan Fatma Bıçakcı ise; Ben defalarca gittim. Ancak şimdi akrabalarım çok ısrar ettiler Hizmet Turizm le gidelim diye bende kıramadım. O kadar fazla şey anlattılarki inanın bunca ziyaretime rağmen hala gidemediğim yerleri bana anlattılar.



Bende yeniden gitmeye karar verdim. .Rabbim ibadet ve dualarımı kabul eder inşallah'' dedi. Umre ziyaretine hayatında ilk kez gidecek olan 53 yaşındaki Mevlüde Usta nin heyacanı gözlerinden okunuyordu.Kendisiyle yaptığımız sohbette '' evet ilk kez gidiyorum.Oğlum gelinim ve yengemle beraber gidiyoruz. Şuan yaşadığım duyguları size anlatamam. Çok duygu yüklüyüm Mevlam nasib etti gidiyoruz. Yıllarca namaz kılmak için döndüğüm Kabe yi Muazzamaya gidiyorum. Peygamber Efendimiz HZ. Muhammed Mustafa (s.a.v) i Ziyarete gidiyorum. Benin gitmemde emeği geçen önce Mevlam sonra eşim Durmuşali Usta çocuklarım ve Hizmet Turizm me sonsuz teşekkür ediyorum. İkince kez ziyarete giden Menekşe Usta da; '' Çok güzel bir duygu Rabbim herkese nasip etsin. Eşim ve Kayınvalidem ve yengemizle gidiyoruz. İnşallah Rabbim ibadet ve dualarımızı ve hizmetlerimizi kabul eder'' dedi.



Ama orada birşeyin kalmaz dediler. İnşallah bütün vazifelerimi ziyaretlerimi eksizsiz yapar ve dönerim. Hakkınızı helal edin'' dedi. Kafile başkanı Cemal hoca da''"Rabbim, Umreye giden kardeşlerimizin yollarını açık, çıkmış oldukları bu yolculuğu mübarek eylesin. İnşallah en güzel şekilde tavaflarını, Umrelerini yapmayı ve Peygamber Efendimizin kabrini ziyaret etmelerini dileriz. Arzu eden kardeşlerimize de en kısa zamanda kutsal topraklara gitmeyi, daha önce gitmiş olan kardeşlerimize de tekrarını Rabbbim  nasip etsin" dedi.


Umre kafilesinde 180 kişi bulunuyor. 16 gece 17 gün Umrede kalacak olan kafile bu zamanın yarısını Mekke-i Mükerremede yarısını da Medine-i Münevvere de geçirerek 24 Mart ta İzmir e dönüş yapacaklar. Bir sonraki İzmir kafilesi haziran ayında gidecek. 















Editör: TE Bilişim